Kees Lewiszong van Navarone nieuwe gitaarleraar bij de Lindenberg

Gitaarles van de gitarist van Navarone!

Vanaf komend seizoen kan je bij de Lindenberg gitaarles krijgen van de gitarist van Navarone: Kees Lewiszong. We stelden hem een paar vragen om hem aan jullie voor te stellen.

Welk nummer speel je zelf het liefst? 

< "Om één nummer specifiek te kiezen vind ik lastig. Ik heb vele helden en welke nummers daarvan ik het liefst speel of luister kan op elk moment weer veranderen. Maar ik heb wel het voordeel dat ik in een band zit waarin ik o.a. mijn eigen muziek speel. En als ik schrijf ben ik altijd bezig met wat ik zelf het liefst zou willen spelen. En wie mijn band Navarone een beetje kent weet dat dit behoorlijk stevig kan zijn! Het ultieme moment voor mij als muzikant is om op het podium te staan, met de versterkers flink open - en dan een dikke riff spelen met de band. Op de laatste Navarone plaat Salvo staan de meest verse creaties die we ook live spelen. Zo zit er in het nummer Another Way een mooie solo. Maar het nummer wat ik op dit moment het liefst speel is het nummer Cerberus. De sound, samenspel, dynamiek, lompheid en de energie te voelen dat los komt bij dat nummer, dat is de reden waarom ik muziek maak!"

> Weet je nog wat het eerste nummer was dat je zelf leerde spelen? 

< "Ik was net 8 toen ik begon met gitaar spelen en op les ging. De zomer daarvoor was ik bij een optreden van mijn vaders sixties coverband geweest. Ze speelden toen het nummer Apache van The Shadows. Ik was daar zo van onder de indruk, dat toen ik zelf een nummer mocht kiezen om te spelen ik dit nummer koos. "

> Wat was het vetste optreden dat je ooit met Navarone hebt gedaan?

< "Met Navarone spelen we al een flinke tijd en door de jaren heen heeft elke mijlpaal iets bijzonders. Nu is 2019 wel een heel bijzonder jaar omdat een persoonlijke droom van mij is uitgekomen. Misschien is niet iedere Nijmegenaar er even bewust van, maar we hebben als Nijmegenaren met het Goffertpark één van de mooiste en meest legendarische concertweides van het land in ons bezit. Door de jaren heen hebben al veel ultieme helden (in ieder geval voor mij) daar gerockt, en ik heb er al vele legendarische concerten gezien. Om zelf in de Goffert te spelen was dan ook al jarenlang mijn ultieme droom, en die is op 13 juni uitgekomen toen we het voorprogramma mochten doen van Bon Jovi - voor tienduizenden mensen! Het was episch, grootsers dan groots, onvergertelijk... en dat in onze achtertuin!"

> En van welk podium, festival of concertzaal droom je nu?

 < "In het najaar hebben we onze eerste eigen show in Paradiso Amsterdam, ook al zo’n legendarische plek! Verder staat Pinkpop nog wel op de bucketlist. Het allermooiste zou zijn om met onze eigen muziek de wereld rond te gaan."

Welkom bij de Lindenberg Kees!

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.