12-04-2023

Met voorstellingen en workshops voor alle leeftijden

Dit jaar vindt op vrijdag 5 mei het Kinderbevrijdingsfestival weer plaats, georganiseerd door de Lindenberg en de Stichting Stedelijk vier en vijf mei Comité Nijmegen. Voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar zijn er mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en muziek.

Kleuterprogramma

Kleintjes vanaf 3 jaar kunnen meedoen aan een circusworkshop, op zoek naar vrije vogels of naar de voorstelling Stapelgek van Valentijn Productiehuis: een stapelgekke voorstelling vol (bouw)geluiden en grappige slapstick situaties.

Programma voor 6 jaar en ouder

Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen zich uitleven met workshops circus en dans of hun fantasie de vrije loop laten tijdens het maken van magische tuintjes. En bij de energieke en opzwepende jeugdvoorstelling Knallen! van 4Beat is stilstaan onmogelijk. Daarnaast is er dit jaar weer een strippenkaart waarmee kinderen een ronde kunnen maken langs verschillende activiteiten zoals schminken, knutselen en poseren voor een green screen.

Programma voor 9 jaar en ouder

Ook dit jaar is er weer een speciaal programma voor 9+’ers. Voor hen zijn er tal van workshops, zoals Urban dance, Light Painting, podcast maken en geluidsmachines maken. Daarnaast speelt Sabine van Boven Het Achterhuis: een indrukwekkende theatermonoloog waarin zij vertelt over de ruim twee jaar dat Anne Frank moest schuilen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Gratis randprogramma

Tijdens het Kinderbevrijdingsfestival is er tussen 13.00 en 17.00 - naast alle voorstellingen en workshops – een gratis randprogramma. Zo kunnen kinderen aan de gang met technisch knutselen, op speurtocht in Infocentrum WO2 en podcasts luisteren. Lindenbergdocent Mariska Petrovic verzorgt de muzikale omlijsting.

Praktische informatie

Kaarten voor de betaalde workshops (€ 2,- p.p.) en voorstellingen (€ 3,- p.p.) zijn hier te bestellen. Op 5 mei is de kassa geopend vanaf 12.00 uur.

Het (rand)programma van het Kinderbevrijdingsfestival komt tot stand in samenwerking met diverse instanties waaronder Infocentrum W02, Kinderwerk Bindkracht 10 en Amnesty International en wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de provincie Gelderland.

De kaartverkoop voor voorstellingen voor seizoen 23/24 is gestart! Ook staat het nieuwe cursusaanbod online en zijn de inschrijvingen open.