Kunstbus rijdt in stijl

KUNSTBUS RIJDT IN STIJL

KUNSTBUS MAAKT CULTURELE UITJES VOOR KINDEREN MOGELIJK

Tatatataaaa! Daar is hij dan: de nieuwe Kunstbus van Cultuur en School Nijmegen. In november maakten kinderen uit groep 5 van basisschool De Kleine Wereld onder toeziend oog van ontwerper Marga van den Heuvel en wethouder Bert Velthuis een ontwerp voor de bus. Op woensdag 27 januari hadden de kinderen uit groep 3 de eer om het eerste ritje in dit nieuwe kunstwerk op wielen te maken.

De Kunstbus maakt vervoer mogelijk van scholen (met leerlingen met een lage startkans) naar culturele programma's van Nijmeegse culturele instellingen en musea. In juni 2015 gaf de gemeente Nijmegen toezegging voor een jaarlijkse subsidie van € 50.000,- voor de periode van 2015 t/m 2018 aan CESN (onderdeel van de Lindenberg). Rabobank Rijk van Nijmegen sponsorde de make-over van de bus met een bedrag van €5000,-.

Woensdag 27 januari onthulde wethouder Velthuis tussen 08:30 en 09:00 uur de nieuwe Kunstbus bij basisschool De Kleine Wereld. Daarna gaan de kinderen van groep drie met de Kunstbus naar het Honigcomplex voor een cultureel uitje. Ze werden uitgezwaaid door de wethouder en de 'ontwerpers' uit groep vijf. Velthuis: 'Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om naar musea of het theater te gaan. Ik ben enorm blij dat we het scholen gemakkelijker kunnen maken om deze uitjes toch te realiseren. De kinderen wens ik veel plezier en nieuwe ervaringen.'

Voor meer informatie over de kunstbus en Cultuur en School Nijmegen kijk op www.cesn.nl

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.