Nieuwe samenwerking LUX, Stadsschouwburg en Lindenberg

Nijmeegse podia presenteren programma voor de stad

30 april 2019

Voor het nieuwe theaterseizoen, dat in september van start gaat, slaan LUX, Lindenberg en Stadsschouwburg en De Vereeniging de handen opnieuw ineen. Samen presenteren zij een programma met vier bijzondere voorstellingen die je als Nijmegenaar niet mag missen. Door deze samenwerking is het mogelijk om een aantal unieke producties te programmeren en aan de stad te laten zien.

Overweldigend programma in theaterland

Ieder seizoen bieden de Stadsschouwburg, LUX en Lindenberg een overweldigend programma boordevol theater, cabaret, dans, literatuur en meer. Elk podium en iedere voorstelling uniek in zijn soort. Maar naast al dit aanbod is er eigenlijk nog veel meer te zien en te ontdekken in theaterland. Ook die voorstellingen verdienen volgens de programmeurs van de drie theaters een plekje in de stad.

Voorstellingen die Nijmegen niet mag missen

ZIN van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, Motors van 155 (eenvijfvijf), Jihad van Liefde van Mohammed Azaay en Dit is Nijmegen van Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg staan tussen september 2019 en maart 2020 in de theateragenda. Vier zeer bijzondere voorstellingen die ook in Nijmegen te zien moeten zijn. “Het is niet altijd mogelijk om alle voorstellingen die je als theater wil laten zien te programmeren. Soms is een zaal niet geschikt voor het decor, soms kunnen agenda’s niet op elkaar afgestemd worden, enzovoorts. Door hierin samen te werken, kunnen een aantal voorstellingen toch een plekje krijgen in de stad”, aldus Heleen Kalkman, programmeur bij de Lindenberg.

Nieuwe Expeditiekaart

Al regelmatig werken de drie podia samen om elkaar te versterken en te inspireren. Producties worden op elkaar afgestemd zodat elk podium zijn eigen programma heeft, maar ook op andere vlakken ontstaat samenwerking. Zo is dit seizoen een pilot gedraaid met de Expeditiekaart voor jongeren tot 30 jaar. Op een laagdrempelige manier konden zij op drie momenten kennis maken met de theaters. Komend seizoen komt er een aangepast vervolg; de Expeditiekaart is dan verkrijgbaar voor iedereen. De podia kiezen voor jou: één dansvoorstelling in LUX, één toneelvoorstelling in de Stadsschouwburg en één cabaretvoorstelling in de Lindenberg voor maar €45,-.

Praktische informatie

Maandag 13 mei onthult elk podium het complete programma voor het nieuwe theaterseizoen. De kaartverkoop bij de Stadsschouwburg start op donderdag 16 mei, bij LUX en Lindenberg op maandag 20 mei. Kaarten voor voorstellingen van het gezamenlijke programma zijn verkrijgbaar via de Lindenberg. De Expeditiekaart is beperkt verkrijgbaar en te bestellen via de Stadsschouwburg.

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.