Op zondag 9 oktober vindt in de Lindenberg het Gi-ga-groene Nijmeegs Kinderboekenfeest plaats. Ontdek de veelzijdigheid van de natuur in boeken, workshops, voorstellingen en een escape game. Het programma bestaat onder andere uit een avontuurlijke meedoe- en ontdekkingstocht in het Valkhofpark door de wereld van bomen, het ontwerpen én bouwen van een boomhut, het schrijven van groene gedichten en maken van robotdieren. 

Veelzijdig programma 

Dit jaar is er een divers programma samengesteld voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar. Naast voorstellingen en workshops is er een uitgebreid gratis randprogramma in en om de Lindenberg, met ontmoetingen met schrijvers, verhalen luisteren bij iPut en hutten bouwen. Ook volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Want de interactieve voorstelling Boom! in het Valkhofpark is met dans, acrobatiek en onverwachte ontmoetingen geschikt voor het hele gezin.  

Voorstellingen, hutten-college en escape game

Prentenboekenheld Fred het Hert (4+) komt samen met zijn schrijfster Pépé Smit naar de Lindenberg met een voorstelling, gevolgd door een Fred het Hert-workshop. In het Hutten-college (6+) van Susanne Roos, schrijfster van Het huttenboek voor jonge klussers krijgen kinderen klustips en kunnen ze met een bouwtekening aan de slag met het ontwerpen van een eigen hut. Ook staat er een spannende Escape Game (8+) op het programma die draait rondom het nieuwe boek Groene Helden van het Dierenrijk van Lotte Stegeman en Marieke ten Berge.  

Creatieve workshops

Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan allerlei workshops voor diverse leeftijden. Van het maken van een echt werkend robotdier tot het schrijven van gi-ga-groene gedichten of het tekenen van een eigen fantasiewezen.

Praktische informatie 

Bekijk het complete programma voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2022. Prijzen variëren van € 3,- voor een workshop tot € 5,- voor een voorstelling. Het randprogramma is gratis.  

Het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2022 is onderdeel van de landelijke Kinderboekenweek 2022 en wordt georganiseerd vanuit de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Stadsschouwburg & De Vereeniging, Kinderboekwinkel Nijmegen en The Big Draw Nijmegen.