Nijmeegse Kinderboekenweek 2020

Nijmeegse Kinderboekenweek 2020 in het teken van verhalen uit het verleden

Van woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema van deze editie is: EN TOEN? waarmee we kijken naar andere werelden uit het verleden. In Nijmegen worden er allerlei activiteiten georganiseerd: van een Kinderboekenquiz tot creatieve workshops en het vertellen van verhalen. Alle Nijmeegse activiteiten zijn te vinden op de website van Literaire Activiteiten Nijmegen

EN TOEN? 
Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

Kinderboekencarrousel
Door heel Nijmegen, in het centrum en veel Nijmeegse wijken, zijn er allerlei activiteiten te doen! Stap bijvoorbeeld in de Kinderboeken Carrousel, op 30 september, 4, 6 of 11 oktober en maak een ritje vol plezier! Elke carrousel is anders, maar vaste onderdelen vormen een creatieve workshop, mooie verhalen en een Kinderboekenquiz. Daarnaast zijn er diverse tentoonstellingen en organiseert de Kinderboekwinkel Nijmegen leuke knutselactiviteiten.

Het complete programma voor de Nijmeegse Kinderboekenweek is te vinden op de website van Literaire Activiteiten Nijmegen. Ook de kaartverkoop vindt via deze website plaats.

De activiteiten die tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek 2020 plaatsvinden worden georganiseerd op initiatief van Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): Stadsschouwburg Nijmegen, Kinderboekwinkel Nijmegen, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, de Bibliotheek Gelderland Zuid, de Lindenberg en De Nieuwe Oost.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.