Odd Talks #4 | 13 december 2015 | Lindenberg

ODD TALKS #4 | 13 DECEMBER 2015 | LINDENBERG

VOORUITGANGSDRIFT

Voor de lezing Odd Talks #4 met het thema vooruitgangsdrift maken we in samenwerking met ACN, Architectuurcentrum Nijmegen een uitstapje naar Nijmeegse architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ontwikkelingen. De vooruitgangsdrift van de stad krijgt gestalte in nieuwe bruggen, een nieuw watergebied, een stadseiland en een enorme woontoren.

Hoe krijgt innovatie vorm in het ontwerpproces van de architect? Wordt een ontwerp bedacht vanuit een idee of de constructie? Wat zijn inspiratiebronnen van de architect? Welke innovatieve oplossingen zijn er bedacht?

Odd Talks Nimbus

Martin-Paul Neys – architect van Nimbus

Bij het station wordt de gigantische woontoren Nimbus gebouwd, die ruimte biedt aan 116 sociale huurwoningen. Nimbus is een aanwinst voor de Nijmeegse skyline volgens Martin-Paul Neys van Hoogte Twee Architecten. In zijn lezing legt hij een verrassend verband tussen architectuur en het bakken van brood en geeft inzicht in het waarom en hoe Nijmegen de hoogte in moet.

Odd Talks Kade
Mathieu Schouten – architect van de nieuwe kade

Mathieu Schouten is senior landschapsarchitect bij de afdeling Stadsontwikkeling van de Gemeente Nijmegen en hoofdontwerper van Ruimte voor de Waal. In Orléans deed hij inspiratie op voor de kade in Nijmegen. Tijdens zijn presentatie geeft hij een korte schets over het spannende nieuwe project aan de overkant. Welke afslag heeft hij genomen in zijn ontwerpproces en met welk resultaat?

Odd Talks Zaligerbrug
Michel Schreinemachers – architect van de Zaligebrug

Samen met zijn collega's van NEXT architects ontwierp Michel Schreinemacher de Zaligebrug, die bij hoog water gedeeltelijk zal verdwijnen. Waarom is hiervoor gekozen? En op welke manier wordt middels deze brug de ruimtelijke kwaliteit van het gebied gewaarborgd? Wat is zijn filosofie en zijn inspiratiebronnen?

Odd Talks App
Klasien van de Zandschulp en James Bryan Graves – Odd Stay: Parla Gorizia

Odd Stay is Oddstreams artist-in-residence, waarin twee makers een nieuwe productie maken. In het kader hiervan vertrokken interaction designer Klasien van de Zandschulp en creative developer James Bryan Graves in juni naar Gorizia in Italië. Tijdens het urban multimedia festival In\Visible Cities ontwikkelden ze de app 'Parla Gorizia'. Met een koptelefoon op kon je tijdens een stadswandeling luisteren naar de verhalen van Gorizia.

Oddstream

Oddstream focust zich op audiovisuele kunst, vormgeving en e-cultuur in een uitgebreid programma van exposities, nieuwe producties, artist-in-residences, workshops, educatieve programma's en bijeenkomsten. In 2015 organiseert Oddstream vier Odd Talks als onderdeel van Oddstream Make the Weekend. Odd Talks zijn inspirerende lezingen waarin technologische vernieuwingen van verschillende kanten worden belicht.

Zondag 13 december | 19:30 uur | De Lindenberg foyer | 120 min | Tickets à € 8,00 online, € 9,50 aan de deur

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.