Oddstream On Stage | 9 en 10 januari 2016 Stevenskerk

ODDSTREAM ON STAGE | 9 EN 10 JANUARI 2016 STEVENSKERK

LICHTKUNST EXPOSITIE IN DE STEVENSKERK

Op 9 en 10 januari tussen 16:00 en 21:00 maak je de Stevenskerk mee zoals je die nooit meer gaat zien. Oddstream organiseert er, wanneer het donker is, een tweedaagse lichtkunst expositie.

Zeven kunstenaars, drie kunstinstallaties

Zeven kunstenaars verbonden aan Oddstream maken drie kunstinstallaties voor de kerk waarin beeld, licht en geluid elkaar aanvullen rondom het thema reflectie. De kunstenaars maken dankbaar gebruik van de bijzondere architectuur en de akoestiek van de kerk.

Sterrenhemel

'Sterrenhemel', een van de kunstinstallaties, is een multi-zintuigelijke totaalbeleving waarin videoprojectie, geur, geluid en de bezoeker samenkomen.

Preek

'Preek' is een samensmelting van religieuze toespraken en filmbeelden geprojecteerd op een drieluik, die aanzetten tot bezinning en eindigen in een melodieuze compositie.

Piano

'Piano' is een kunstinstallatie waarbij de bezoeker door het bespelen van een piano een visuele invulling geeft aan de ruimte om zich heen middels video mapping. Zo creëert de gebruiker zijn eigen soundtrack bij zijn eigen verhaal.

Dit project is het vervolg op eerder succesvol video mapping orgelconcert

Al eerder organiseerde Oddstream een uitverkocht video mapping orgelconcert in de Stevenskerk waarbij videoprojectie en orgelmuziek elkaar aanvulden. Het concert werd door jong en oud bezocht.

Bezoektijden expositie

De lichtkunst expositie is op 9 en 10 januari 2016 te bezoeken tussen 16.00 en 21.00 uur.

Entree expositie

De entree bedraagt 3,- euro. Pinnen is niet mogelijk. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Deelnemende kunstenaars
Kevin Kuijpers, Julian Theelen, Sjoerd Nieuwenhuize, Thijs Jacobs, Henk Nijman, Peter Erinkveld en Hubert Heutinck zijn de deelnemende kunstenaars.

Samenwerkingspartners

De expositie is onderdeel van Oddstream on Stage waar kunstenaars uit Gelderland zich focussen op het maken van audiovisuele producties. Het project is een samenwerking tussen Oddstream, Nieuwe Electronische Waar en Drift om te dansen en wordt financieel ondersteund door de provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Ben jij erbij? 

Laat het weten via het facebook event van de Oddstream On Stage expositie in de Stevenskerk in Nijmegen. 

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.