Heb je dat gezien?

Ons najaarsprogramma staat online!

De mooiste voorstellingen in het najaar van seizoen 2020-2021

Na meerdere voorproefjes in de vorm van het Lindenberg Theaterweekend en recent het Lindenberg Zomerfestival, is de Lindenberg helemaal voorbereid op voorstellingen in coronatijd. Met trots presenteren we op vrijdag 21 augustus het najaarsprogramma voor seizoen 2020-2021. Met oude bekenden zoals de East Side Comedy Club; grote namen als Peter Heerschop & Viggo Waas, Jan Beuving & Patrick Nederkoorn en jeugdgezelschap BonteHond, en nieuwe ontdekkingen zoals Rosa da Silva (o.a. bekend van ANNE en de musical De Tweeling) en Glodi Lugungu (hét comedytalent van 2020).

Cabaret en toneel 
Komend najaar is er weer een veelzijdig aanbod van voorstellingen in de Lindenberg te ontdekken. Een tipje van de sluier… East Side Comedy Night is terug in een nieuw jasje; East Side Comedy Club. Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) onderzoekt de (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf in de actuele voorstelling De chaos van 2020 en taalkunstenaar Jan Beuving en cabaretier Patrick Nederkoorn leggen 2020 aan de beademing met De andere oudejaars.

Kindervoorstellingen
Ook de kleinste bezoekers kunnen kiezen uit een keur aan kindervoorstellingen. Zo komt BonteHond met PAK ‘M (3+), de opvolger van de internationale hit AaiPet. De Koppoters brengen tijdens The Big Draw Nijmegen de voorstelling MierMier (8+) over kunstmatige intelligente en poppentheatergezelschap Jansen & de Boer komt met het muzikale Een ober van niks (4+), naar het boek van Tjibbe Veldkamp. 

Podium voor nieuwe makers
Naast de grote en gevestigde namen staan ook dit seizoen weer verschillende nieuwe makers op het podium. Want ook de grootsten van nu, zijn ooit klein begonnen. Dit najaar verwelkomt de Lindenberg o.a. Jasper van der Veen, de winnaar de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019. Rosa da Silva maakt met Portugees temperament en Drentse nuchterheid nu de overstap naar cabaret en  Glodi Lugungu – het stand-up comedy-talent van het moment - trapt het cabaretseizoen af.

Nieuw seizoen, nieuwe kans!
Door de maatregelen omtrent corona is een deel van het Lindenberg-programma in seizoen 19/20 komen te vervallen. Daarom krijgen een aantal cabaret-, jeugd- en toneelvoorstellingen dit seizoen een nieuwe kans. Zo staat begin september het tragikomische Doet sneeuw pijn van Solo Stories naar het boek van Carolien Spaans op de planken, komt er een alternatieve versie van het Kinderbevrijdingsfestival en vindt de halve finale van de Gelderse stand-up comedy-wedstrijd Let’s make Comedy alsnog plaats.

Coronamaatregelen
Er zijn diverse maatregelen getroffen om veilig een bezoek aan de Lindenberg te kunnen brengen.
Het theaterprotocol en een FAQ over het theaterbezoek is te raadplegen via onze coronapagina en de voorstellingspagina's. Alle activiteiten bij de Lindenberg worden georganiseerd binnen de geldende richtlijnen van de overheid en het landelijke protocol.

Lindenberg Café
Het Lindenberg Café hanteert nieuwe openingstijden. Maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag: 15.00 - 23.30 uur, woensdag: 13.00 - 23.30 uur en zaterdag: 09.00 - 23.30 uur (de keuken sluit om 21.00 uur). Betalingen kunnen uitsluitend contactloos worden gedaan of met pin.

Praktische informatie
Vanaf vrijdag 21 augustus is het complete theaterprogramma t/m december 2020 op de website van de Lindenberg te zien. De kaartverkoop voor deze voorstellingen gaat van start op maandag 24 augustus, vanaf 10.00 uur, via www.delindenberg.com. Wegens de coronamaatregelen vindt kaartverkoop voorlopig enkel online plaats.

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Agenda'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.