Ontwikkelingen Lindenberg Aldenhof

ONTWIKKELINGEN LINDENBERG ALDENHOF

LINDENBERG KINDER- EN JONGERENAANBOD NOG ZEKER TOT 2023 IN NIJMEGEN DUKENBURG

De Lindenberg blijft zich in Dukenburg actief richten op kunst- en cultuuractiviteiten voor kinderen en jongeren. Onlangs is het huurcontract met de gemeente verlengd tot 2023.

Sinds 2014 zijn naast de cursussen van de Lindenberg, zowel de New Arts afdeling van de Lindenberg als het Jongerenwerk Dukenburg gehuisvest op de locatie. Vanaf maart 2015 vestigt ook de Urban Academy Nijmegen zich in de Lindenberg Aldenhof met meer dan 200 voornamelijk dansleerlingen. Door de samenwerking tussen de verschillende partijen ontstaat er een locatie waar kinderen en jongeren actief bezig zijn met kunst en cultuur. Zowel voor muzieklessen, streetdance, hiphop, rap, zang als klassieke dans kun je terecht op de locatie.

"Als Lindenberg willen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren tot 18 jaar actief aan amateurkunst laten deelnemen. Dat is een belangrijke rol die wij in de stad hebben en daar zoeken we actief de samenwerking in op. Juist de verbinding met zowel andere kunstorganisaties, het welzijnswerk als scholen zorgen er voor dat alle kinderen mee kunnen doen", aldus Ilse Verburgh directeur van de Lindenberg. 

De Lindenberg wil dat het komende jaar meer activiteiten in Lindenberg Aldenhof plaatsvinden waardoor de locatie overdag meer benut wordt voor bijvoorbeeld bijeenkomsten of congressen. De meeste activiteiten voor kinderen en jongeren beginnen pas vanaf 15.30 uur wanneer de scholen uit zijn. Voor veel mensen zijn de mogelijkheden van de Lindenberg Aldenhof nog niet bekend. Zo is er een theaterzaal die ook geschikt is voor films met tribune met 140 zitplaatsen, een opnamenstudio, ruimte voor beeldende kunst, meerdere ruimtes voor muzieklessen, een ruime danszaal en zijn ruimtes multifunctioneel in te zetten ook voor vergaderingen. De focus van de locatie blijft de kunst- en cultuuractiviteiten voor kinderen en jongeren maar wanneer de Lindenberg de locatie meer kan verhuren overdag gaat ze dat zeker doen. "Uiteindelijk wil je een gebouw hebben dat nooit leeg staat en waar mensen weten dat er altijd activiteiten zijn. De extra inkomsten uit verhuringen investeren we weer in de kinderen en jongeren", aldus Ilse Verburgh.

Informatie over activiteiten en huur van ruimtes Lindenberg Aldenhof

Voor informatie rondom de activiteiten in de Lindenberg Aldenhof of voor de huur van ruimtes kunt u contract opnemen met Lindenberg Aldenhof aldenhof@delindenberg.com. Kijk ook op www.delindenberg.com/lindenberg-aldenhof.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.