12-04-2022

 

Op zaterdag 14 mei gaat de voorstelling Spring Awakening in première, gemaakt door Toneelgroep Oostpool in samenwerking met  Lindenberg Cultuurhuis  en met  ondersteuning van  Arthouse LUX  en  Stadsschouwburg Nijmegen. Een voorstelling met toneel én dans door jongeren, voor jongeren, in regie van Char Li Chung. De kaartverkoop is nu gestart! 

In Spring Awakening bestormen dertig amateur-acteurs en -dansers tussen de 15 en 27 jaar het podium van de grote zaal in de Lindenberg. Sinds januari repeteren zij iedere zondag in de Lindenberg met regisseur Char Li Chung. Danser en choreograaf Ruben Chi verzorgt de choreografie voor Spring Awakening. Deze jongeren, woonachtig in de regio Nijmegen, worden klaargestoomd voor de feestelijke première op 14 mei.  

“Anno 2022 groeien we op in een maatschappij waarin de spanning omtrent seks(ualiteit) eerder voortkomt uit een overdaad, dan uit een gebrek aan informatie. Daarom is het belangrijk samen met de jeugd dit urgente onderwerp bespreekbaar te maken.” – Char Li Chung 

Het toneelstuk Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind deed in 1891 veel stof opwaaien vanwege de heftige thematiek omtrent seksualiteit en de standpunten die Wedekind hierover innam. In Voorjaarsontwaken kiest hij de kant van de jeugd. De jongeren in het stuk laten zich niet blokkeren door de vele opgeworpen obstakels en hindernissen van hun opvoeding maar streven naar ultieme autonomie. Met dit gegeven als uitgangspunt maken regisseur Char Li Chung en schrijver Randa Peters een hedendaagse bewerking van dit 19e-eeuwse toneelstuk. Samen gaan zij op zoek naar de actualiteit van Wedekinds Voorjaarsontwaken en benaderen zij seksualiteit als een gemeenschappelijk openbaar gespreksonderwerp. Eindelijk mag alles gezegd worden.  

Praktische informatie

De try-outs van Spring Awakening vinden plaats in Huis Oostpool te Arnhem op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei om 20.15 uur. Op zaterdag 14 mei vieren we de première om 20.15 uur in de Lindenberg Nijmegen en op zondag 15 mei speelt de voorstelling tweemaal, om 16.00 uur en 20.15 uur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via oostpool.nl en delindenberg.com.

Dit project kwam mede tot stand dankzij een projectsubsidie van de Gemeente Nijmegen. Toneelgroep Oostpool en Lindenberg danken al hun subsidiënten, sponsors en samenwerkingspartners, met speciale dank aan partners Stadsschouwburg Nijmegen en Arthouse LUX. Met dank aan Stichting Sexmatters. 

De afdeling cursussen is tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.