Urban meets Orientalis

Lindenbergproject On the Block wegens grote toeloop naar andere locatie

Urban meets Orientalis. Afgelopen zaterdag 22 augustus zou de Clipshoot van de winnaar van de online rapcontest, die in april tijdens de corona-lockdown werd gehouden, opgenomen worden in de Meijhorst. Op straat. Winnaar Lorenzo kreeg zoveel aanmeldingen van fans en vrienden die ook wilden komen dat is besloten om de opnames van de video op een locatie te houden waar het aantal aanwezigen gereguleerd kan worden. Er werd uitgeweken naar Museumpark Orientalis. Docent en rapper Jaromir Alphenaar (a.k.a. Djahboy) en filmmaker Rahim Goeloe zijn enthousiast over de bijzondere locatie voor de shoot.

 

Succes

Na het succes van de online rapcontest die werd gehouden op Instagram in coronatijd, volgt nu het succes van de Clipshoot. Op de enthousiaste oproep om de opnames bij te wonen kwamen zoveel reacties dat de vrees ontstond dat dit niet meer ging passen in de openbare ruimte, zeker niet als de 1.5 meter richtlijn in acht wordt genomen. Jaromir Alphenaar, docent en rapper, laat samen met winnaar Lorenzo op Instagram weten dat de opnames geannuleerd worden “Boys & Girls, de CLIPSHOOT (…) gaat niet meer door i.v.m. verwachte drukte. Door de coronamaatregelen en de veiligheid van iedereen moeten we het helaas annuleren. THE ON THE BLOCK team is trots om te zien dat er veel belangstelling is voor de videoclip. We willen jullie bedanken voor jullie enorme support en het succes dat we samen hebben behaald. Bedankt voor jullie begrip en excuses voor het ongemak.”

Winnaar clipshoot

Vorig jaar vond de pilot van On the Block plaats in de Meijhorst: lessen in urban arts voor jongeren uit de buurt, georganiseerd door de Lindenberg met een aantal samenwerkingspartners. Na het succes van deze pilot zou de eerste echte lessenreeks vanaf maart plaatsvinden, ware het niet dat de maatregelen rondom Corona roet in het eten gooiden. Docent van On the Block Jaromir Alphenaar (tevens bekend als rapper Djahboy) besloot in april op zijn Instagram een online rapcontest op te zetten, met groot succes: de eerste van drie edities leverde gelijk al dertig deelnemers en 1200 kijkers op. Lorenzo, de uiteindelijke winnaar van de rap contest, mag nu zijn een eigen videoclip opnemen met Rahim Goeloe van Starlife Vision. Deze opnames zouden afgelopen zaterdag in de wijk Meijhorst plaatsvinden.

Verplaatsing naar Orientalis

De verplaatsing naar Museumpark Orientalis bleek een succes. Met ongeveer 20 fans, dansers en crewleden werd de video opgenomen in de setting van de Bedoeïenententen die in het park staan.

Over On the Block

Bij On the Block kunnen jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud in Neerbosch-Oost, Hatert, Lindenholt en Dukenburg activiteiten volgen in beatcreating, rap, vloggen/zingen en muziekvideo produceren. On the Block is tot stand gekomen door een samenwerking van de Lindenberg met Talis, Sterker Sociaal Werk, Bindkracht 10, Gemeente Nijmegen, het Prins Bernard Cultuurfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting De Beide Weeshuizen en Stichting Vivace.

De docenten/artiesten van On the Block_Lindenberg hebben de afgelopen zomer een extra programma gedraaid in verschillende wijken in Nijmegen in samenwerking met Bindkracht 10 jongerenwerk Zomertour, vanuit de gedachte dat er dit jaar meer activiteitenaanbod nodig was voor jongeren in de zomermaanden. De komende maanden zijn er weer tal van (reguliere) On the Block activiteiten voor jongeren in de wijken. De activiteiten vinden hun oorsprong in de Urban Arts-scene.

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Agenda'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.