Vernieuwde afdeling beeldende kunst Lindenberg opent de deuren

VERNIEUWDE AFDELING BEELDENDE KUNST LINDENBERG OPENT DE DEUREN

Op vrijdagmiddag 13 september opent de volledig vernieuwde afdeling beeldende kunst van de Lindenberg haar deuren. De cursusafdeling onderging deze zomer een grote verbouwing en zal vanaf september gaan draaien volgens een moderne, geheel vernieuwde werkwijze. Vanaf maandag 16 september, de start van de OpenDeurWeek, zijn geïnteresseerden welkom om een week lang vrijblijvend kennis te komen maken.

Klaar voor de toekomst

De afdeling beeldende kunst van de Lindenberg heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Vanaf september 2013 gaat er door cursisten gewerkt worden in grote, open werkplaatsen waarin alle faciliteiten voorhanden zijn en waar vakdocenten professionele begeleiding geven. Deelnemers kopen een abonnement en kunnen daarmee, binnen de grenzen van hun abonnement, onbeperkt komen werken. De oude cursusopzet- vaste groepen in vaste lokalen onder begeleiding van vaste docenten – wordt daarmee losgelaten. Om deze nieuwe werkwijze goed te kunnen faciliteren, vindt op dit moment een grote verbouwing plaats. Deze verbouwing is begin september gereed. De Lindenberg hoopt met deze innovatieslag de afdeling beeldende kunst nieuw elan te geven en is met deze opzet uniek in Nederland.

OpenDeurWeek

Van maandag 16 september t/m zondag 22 september is het OpenDeurWeek bij de Lindenberg: alle eerste lessen van cursussen die dan starten, zijn gratis te bezoeken. Ook de nieuwe afdeling beeldend is deze week gratis opengesteld, voor iedereen die geïnteresseerd is. Het is mogelijk om te komen werken, of gewoon een kijkje te nemen. Er vinden deze week regelmatig rondleidingen plaats.

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.