Vinden & Verbinden Kwartiermakersfestival

VINDEN & VERBINDEN KWARTIERMAKERSFESTIVAL

Op vrijdagmiddag  1 mei 2015 staan tijdens het Kwartiermakersfestival weer mensen met én zonder beperking te schitteren op het podium. Ook de Lindenberg neemt deel aan dit festival met een preview van de musical Vinden en Verbinden. In het project Vinden en Verbinden  - onderdeel van ons aanbod Kunst Inclusief - delen mensen met én zonder een beperking het podium in musicalvoorstelling. Er wordt op dit moment hard gerepeteerd om de voorstelling op 10 juni volledig te tonen aan publiek in wijkcentrum De Schalmei Neerbosch.

Het kwartiermakersfestival, is een samenwerkingsproject tussen verschillende zorg-, welzijns- en kunstinstellingen en biedt een podium aan mensen met en zonder beperking. Gedurende het hele jaar stimuleert dit festival mensen met een beperking zich te uiten door middel van kunst, cultuur en bewegen. Op deze manier kunnen zij niet alleen aan hun omgeving laten zien wat ze kunnen, maar krijgen zij ook meer zelfvertrouwen. Door samenwerking tussen mensen met en zonder beperking te stimuleren, wordt het gevoel van erbij te horen versterkt en wordt het voor mensen met een beperking gemakkelijker om mee te doen aan de samenleving

Kwartiermakersfestival van start met expositie in de Lindenberg
Het startschot van het Kwartiermakersfestival is al gegeven met een mooie expositie in het expo-podium van de Lindenberg. De expositie is van 8 t/m 25 april te zien in de Lindenberg en verhuist daarna naar het Huis van de Geschiedenis waar de werken op 1 mei weer te zien zijn. Deze expositie wordt feestelijk geopend in de Lindenberg op donderdag 9 april tussen 13.00-14.00 uur.

Meer weten over het kwartiermakersfestival? Bekijk het volledige programma op kwartiermakersfestivalnijmegen.nl

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.