Voorbereidingen Voordrachtfestival ’21 in volle gang

 

 

Het Voordrachtfestival is een jaarlijks terugkerend festival waarbij leerlingen van een aantal Nijmeegse VO-scholen hun creatieve interpretatie van literatuur naar het podium van de Lindenberg brengen. In 2021 rondom het thema 'Tweestrijd'.

Dit jaar krijgen scholen nog meer ruimte en vrijheid om hun dag zelf in te richten. Verder hebben de leerlingen een workshopdag gehad bij de Lindenberg. Hoe verlopen de voorbereidingen en wat kunnen we verwachten?

Deelnemende scholen

Er doen dit jaar vier scholen mee aan het Voordrachtfestival: Stedelijk Gymnasium, Montessori College, Kandinsky College en SSgN. Het Voordrachtfestival zal in de eerste week van maart plaatsvinden in de Lindenberg.

Affichewedstrijd

Zoals elk jaar kunnen leerlingen van de scholen meedoen aan de affichewedstrijd van het Voordrachtfestival. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury een winnaar. Het winnende ontwerp wordt gebruikt als poster, flyer en voor de online promotie.

Workshops

Net als ieder jaar zijn er ook creatieve workshops aan het Voordrachtfestival gekoppeld. Leerlingen van een aantal van de deelnemende scholen kwamen naar de Lindenberg om onder andere een rapworkshop te volgen. Dit alles ter ondersteuning van hun podiumpresentatie tijdens hun festivaldag.

Elke school een eigen festivaldag

Voorheen had iedere school een aantal uur om hun voorstelling te presenteren aan het publiek in een van de grote zalen van de Lindenberg. Dit jaar krijgen de scholen nog meer vrijheid en ruimte om hun presentatie vorm te geven, want elke school krijgt een eigen festivaldag.

Scholen kunnen hierdoor meerdere voorstellingen geven voor een kleiner publiek, mocht dit nodig zijn om aan de coronamaatregelen te voldoen. Verder wordt het mogelijk om ook randprogrammering de ruimte te geven voor en na het programma in de zaal, zodat er een echte festivalsfeer kan ontstaan.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.