28-02-2022

in samenwerking met de RotaryClub Nijmegen, Nijmegen Klinkt en het ACBN

Sinds juli 2021 hebben wij in samenwerking met de RotaryClub Nijmegen, Nijmegen Klinkt en het ACBN al meer dan 40 CultuurCadeaus gegeven. En de stad heeft nog vier uitgestelde CultuurCadeaus te goed! De CultuurCadeaus zijn optredens van professionele artiesten op allerlei locaties in Nijmegen: in een verpleeghuis, een wijkcentrum of de achtertuin. Een cadeautje aan de stad én inkomsten voor artiesten die in de afgelopen twee jaar veel inkomsten hebben moeten missen door corona. 

Omdat artiesten, zangers, muzikanten en kunstenaars veel inkomsten hebben gemist de afgelopen tijd, zijn binnen het initiatief CultuurCadeaus professionele Nijmeegse ‘cultuurmakers’ ingehuurd (fair pay uiteraard) en gevraagd om een optreden, een voorstelling of een workshop te verzorgen voor de stad. 

Inmiddels zijn er meer dan 40 Cadeaus gegeven. Vier cadeaus gaan nog plaatsvinden. Die Cadeaus waren vooral muziek, maar er zat ook dans, theater en een workshop trommelen tussen.  Er is bijvoorbeeld opgetreden in de Sint Stevenskerk, de Hortus, Museumpark Orientalis, zorglocatie Boszicht en Heumensoord.  

In het filmpje is één van die optredens te zien: The Sherry's zetten de boel op stelten in huiskamerrestaurant Babylon in Berg en Dal.  

Dit initiatief is tot stand gekomen vanuit RotaryClub Rijk van Nijmegen en Nijmegen Klinkt, ondersteund door ACBN Evenementenbureau Nijmegen en Lindenberg Cultuurhuis. Het had niet plaats kunnen vinden zonder de financiële bijdragen van Rabobank Rijk van Nijmegen, Poelmann van den Broek Advocaten en Stichting Vlegel. 

Accepteer Statistieken Cookies Om deze video te bekijken.