28-04-2022

5 mei bij de Lindenberg

28-04-2022

Net als in 2021 sluit de Lindenberg dit jaar weer aan bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei, met de Vrijheidssoep. Het Comité heeft schrijver en tv-kok Nadia Zerouali gevraagd of zij dit jaar het Vrijheidssoep-recept wilde maken. Het resultaat is een heerlijke Marokkaanse tomatensoep. Deze Vrijheidssoep gaan we uitdelen en verkopen om stil te staan bij de Vrijheid.  

Soep uitdelen 

In Nijmegen delen we samen met Bindkracht10 kommen verse soep uit met een blik soep voor thuis erbij. In wijken als Zellersakker, Gildekamp, Meijhorst en Lankforst gaan soepkarren van ‘SoepieDoen’ door de wijk die de blikken en de verse soep uitdelen en er wordt met elkaar buiten gegeten terwijl de koks live de soep koken. In Lankforst gaan 100 bewoners met elkaar kennis maken terwijl ze samen de soep eten: straks wonen deze mensen dicht bij elkaar en zo leren ze elkaar vast een beetje kennen. In de Edelsteenbuurt en bij de Rentmeesterhof, wijken die vorig jaar een blik soep aan hun voordeur hebben ontvangen, valt het recept bij de bewoners op de deurmat met de oproep om met elkaar nog een keer een soepje te eten. Tenslotte gaan er nog 50 blikken soep naar ‘huiskamer Gezellig’ op de Ganzenheuvel en 50 blikken naar Hatert. 
Voor elk blik soep dat wij uitdelen, doneren we €2,- aan Stichting Vluchteling. Met 1820 blikken soep wordt dat een mooi bedrag. 

Soep verkopen 

Wil jij ook je steentje bijdragen aan deze actie, en thuis het gesprek voeren over vrijheid met een blik Vrijheidssoep? Dat kan! In het Lindenberg Café verkopen we de blikken soep voor €4,-. Daarvan gaat €2,- naar Stichting Vluchteling.  

Mogelijk gemaakt door 

De Lindenberg werkt voor dit project samen met De Rozet in Arnhem en Bindkracht10 in Nijmegen. De Vrijheidssoep is een project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Gelderland en samenwerkingsverband Rijk van Nijmegen in het kader van het programma Vrijheid.  

De afdeling cursussen is tijdelijk telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.