Eind september en begin oktober staat Nijmegen in het teken van vrijheid en democratie met Free Future College en GrondFest.  

De Lindenberg is hoofdorganisator van Free Future College en werkt mee aan GrondFest. Beide doen we op een manier die dicht bij ons ligt: Voor jong en oud maken we maatschappelijke urgente onderwerpen tastbaar door middel van cultuureducatie en creativiteit. 

Free Future College

Free Future College - maandag 26 t/m donderdag 29 september 

Lindenberg Cultuurhuis organiseert Free Future College, een educatieweek over vrijheid voor middelbare scholieren. Met in de avonden een gratis toegankelijk programma voor iedereen, ook als je niet meer naar school gaat.

Kom 's avonds luisteren naar gratis lezingen van o.a. Özcan Akyol en Joris Gerritsen, Lale Gül en Ronit Palache, Splinter Chabot en Evgeniy Levchenko. 

Bekijk het programma van Free Future College 

GrondFest

GrondFest - vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober 

We werken ook mee aan Grondfest, een festival over democratie met lezingen, debatten, activiteiten en workshops. De Lindenberg is een van de locaties in de stad waar je onder andere gratis deel kan nemen aan creatieve educatieve workshops. Leer bijvoorbeeld een speech te schrijven door Daan de Neef, voormalig speechschrijver van Mark Rutte. Of doe mee aan de creatieve sessie Direct Impact Maken over wat het voor jou en een ander betekent om in een stad thuis te kunnen voelen. Jongeren worden in Mijn Stem Telt uitgenodigd om hun stem te laten horen, mee te praten en te beslissen over thema's die in de stad spelen.  

We nodigen je van harte uit om mee te doen. Want hoe meer mensen samen blijven bouwen aan onze open democratie, vrijheid en samenleving, hoe beter!  

Bekijk het programma van Grondfest