Met urban workshops!

 

Jongerenwerk zomertour brengt vakantiegevoel naar Nijmeegse wijken

Maar liefst 6 weken lang organiseert het jongerenwerk van Bindkracht10 samen met Lindenberg Cultuurhuis een zomertour door verschillende wijken in Nijmegen voor jongeren van 10 – 23 jaar. Vanaf 13 juli is er elke dag een spectaculair programma bij jou in de buurt, met o.a.: muziek, sport, spel en entertainment. Zo kunnen de jongeren meedoen met de nieuwste rage Archery attack en zijn er workshops beat-creating, dans, rap en videografie. Deelname aan activiteiten is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Je kunt alleen komen of samen met je vrienden. Natuurlijk doen jongerenwerkers zoals Mike, Mustapha, Boubaker, Lieke en Joanna ook mee. Ze zijn er ook als je iets wil bespreken. Iedere week is er een nieuw programma in andere wijken. Check op www.bindkracht10.nl/jongerenwerk-zomertour welke wijken we bezoeken.

On the Block

In de wijken Hatert, Neerbosch-Oost en Dukenburg start vanaf 13 juli naast het zomerprogramma ook het reguliere project On the Block. Wekelijks werken de Lindenbergdocenten Jaromir (Djahboy), Tariq en Hosai in de verschillende wijkcentra samen met jongeren om hun urban skills te verbeteren. Ook komt muziekvideodocent Rahim langs. On the Block van de Lindenberg en het jongerenwerk van Bindkracht10 bundelen hun krachten, omdat ze zich beide richten op het ontwikkelen van talenten van jongeren in Nijmegen.
 

Vakantiegevoel in jouw wijk
De zomerperiode is voor jongeren niet altijd even leuk. Sommige vrienden zie je minder of er is niks te doen in je buurt. Zeker nu veel jongeren in verband met Corona niet op vakantie willen of kunnen en thuis blijven. De zomertour van het jongerenwerk brengt het vakantiegevoel naar jouw wijk. Op de website www.bindkracht10.nl/jongerenwerk-zomertour vind je flyers en posters die je zelf in je wijk kunt verspreiden of delen via social media.

Diverse fondsen
Bij de zomertour van het jongerenwerk wordt samengewerkt met Lindenberg Cultuurhuis, lokale wijkinitiatieven en ondernemers en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en door bijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gravin van Bylandt stichting.

Vanwege de verlenging van de lockdown zijn de nieuwe startdata van de cursussen nog onzeker. Houd onze website in de gaten.