Kunst op het schoolplein bij TOON

De coronacrisis zorgt naast veel ongemak ook voor mooie nieuwe initiatieven. Een voorbeeld daarvan is vanaf nu te zien op het schoolplein van kindcentrum TOON in Neerbosch-Oost: een groot mozaïek gemaakt door de leerlingen van groep 5 en 6 van deze school, in samenwerking met Myrna Rasker en Lotte van Campen, twee kunstdocenten van Lindenberg op School.

Kansen door corona
Door de gevolgen van corona konden de beeldende kunstlessen die docenten van de Lindenberg geven op kindcentrum TOON een tijd niet doorgaan. Om de lesuren niet verloren te laten gaan ging de directie van de school met de docenten in gesprek.

‘Al snel raakten we enthousiast over het idee om leerlingen een kunstwerk te laten maken  op het schoolplein’, vertelt Myrna Rasker, een van de beeldend docenten van de Lindenberg die lesgeeft op de school. ‘Hiermee konden we het plein mooier maken én de creativiteit van de leerlingen stimuleren.’

Aan de slag met kleine stukjes glas
Hierop bedachten de docenten in samenwerking met de directie een plan, en konden de leerlingen aan de slag. Het mozaïek bestaat uit kleine stukjes glas. Het thema is ‘muziek’, wat aansluit bij de straatnamen in de buurt van de school.

‘Het was nog een heel proces om tot het eindresultaat te komen’, vertelt Lotte van Campen, de andere beeldend docent van de Lindenberg. ‘De leerlingen hebben hun creatieve ideeën omgezet naar een ontwerp dat past bij dit materiaal. Verder hebben we gezorgd dat het mozaïek zo stevig is dat het hufterproof is en bestand tegen alle weersomstandigheden.’

 

Aanwinst voor de buurt

Dinsdag 31 augustus was de feestelijke opening van het mozaïek. In bijzijn van de leerlingen, leerkrachten en directie werd het kunstwerk onthuld. De eerste reacties uit de buurt zijn enthousiast: het kleurrijke kunstwerk op het schoolplein valt ook bij de buurtbewoners in goede aarde. Het mozaïek is dagelijks te bezichtigen op het schoolplein van Kindcentrum TOON, Symfoniestraat 210 in Nijmegen.

De foto's van de opening zijn gemaakt door Dennis Vloedmans.

 

 

Dit artikel stond ook in de nieuwsbrief van Lindenberg op School. Schrijf je in!

E-mailadres
Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.