Over ons

Over de Lindenberg

De Lindenberg maakt kunst en cultuur toegankelijk voor amateurs, cursisten en publiek. Dat gebeurt tijdens cursussen in kunst, cultuureducatie op school, tijdens de professionele- en amateurvoorstellingen, en in ons Lindenberg Café.

Cultuureducatie op scholen
De Lindenberg verzorgt cultuureducatie en activiteiten op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Alle kunstdisciplines komen aan bod. Zo zijn er lessen in beeldende kunst, muziek, theater en dans.

Cursussen in kunst
De Lindenberg biedt meer dan 500 cursussen in beeldende kunst, dans, muziek, schrijven en theater. Onze cursussen zijn er voor alle leeftijden en alle niveaus. Nieuwsgierig? Bekijk dan ons cursusaanbod.

Lindenberg Theater
In ons Lindenberg Theater kun je genieten van een groot aanbod professionele- en amateurvoorstellingen op maar liefst vier verschillende podia.

Lindenberg Café
In het Lindenberg Café proef je kunst en cultuur. Kunstenaars, theatermakers, cursisten, en publiek ontmoeten elkaar in dit gezellige theatercafé. Wist je dat hier ook zalen te huur zijn?

Meer weten? Lees onze missie en visie.

Bij de Lindenberg worden regelmatig foto's en video's gemaakt van evenementen, die wij op diverse kanalen delen. Door ons pand of één van onze evenementen te bezoeken geef je aan hiervan op de hoogte te zijn. Wil je niet op beeld vastgelegd worden kan dit te allen tijde aangegeven worden bij desbetreffende fotograaf of cameraman.

 

Governance Code Cultuur

De Lindenberg hanteert de Governance Code Cultuur voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

De Raad van Toezicht bestaat uit:

  • Erik van Aalzum
  • Christie Arends
  • Ina Hol
  • Ward Mariman
  • Karin van de Wielen

Contact via Directiesecretariaat, (024) 327 39 05, directiesecretariaat@delindenberg.com

Jaarverslagen Lindenberg

Meer Lindenberg

New Arts Nijmegen
In de Lindenberg locatie Aldenhof huist New Arts Nijmegen: dé plek voor hiphop en urban arts. Het is een platform voor, door en met jongeren waar nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen de belangrijkste doelstellingen zijn.

Oddstream
Oddstream organiseert exposities, activiteiten en ontmoetingen binnen de kunst en technologie. Sinds begin 2018 heeft Oddstream een eigen Art- en Techlab aan het binnenplein van de Lindenberg, onder de naam Studio Oddstream.

Festival op 't Eiland
In samenwerking met De Schoenfabriek organiseert de Lindenberg Festival op 't Eiland: een festival met eten, drinken, theater en muziek op het Stadseiland van Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten.

De cursussen voor seizoen 2020/2021 (vanaf september) staan nu online onder de knop Cursusaanbod! Schrijf je nu in voor de leukste cursussen in muziek, theater, dans, schrijven en beeldende kunst.