Over ons

Over de Lindenberg

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen, een professionele en sprankelende culturele organisatie met de focus op cultuureducatie. De Lindenberg heeft haar thuisbasis middenin het centrum van Nijmegen maar is in én voor de hele stad actief.

Wij geloven dat kunst en cultuur een onlosmakelijk onderdeel van de persoonlijke ontwikkeling van mensen is, en vinden dat iedereen de kans moet krijgen om daarmee in aanraking te komen. We richten ons met nadruk op publiek in de meest diverse zin van het woord: de Lindenberg is er voor iedereen.

Om dat te bereiken zijn wij actief in het onderwijs en in de vrije tijd.

Cultuureducatie op scholen
De Lindenberg is met cultuureducatie en activiteiten actief op 95% van de Nijmeegse basisscholen en 87% van het voortgezet onderwijs in Nijmegen. Alle kunstdisciplines komen aan bod. Zo zijn er lessen in beeldende kunst, muziek, theater en dans.

Cursussen in kunst
Ongeveer 4.000 kinderen, jongeren en volwassenen nemen jaarlijks deel aan onze cursussen en workshops in muziek, dans, theater, beeldende kunst en schrijven. Onze cursussen zijn er voor alle leeftijden en alle niveaus. Nieuwsgierig? Bekijk dan ons cursusaanbod.

Ons programma
In onze drie theaterzalen kun je genieten van een groot aanbod in prikkelende jeugdvoorstellingen, cabaret en amateurvoorstellingen en in verdiepende activiteiten. Regelmatig zijn in onze zalen partijen te gast die een evenement, partij of congres organiseren. Wist je dat ook jij een ruimte bij ons kunt huren?

Lindenberg Café
Het Lindenberg Café omlijst onze activiteiten als culturele borrel- en eetgelegenheid. Kunstenaars, theatermakers, cursisten en publiek ontmoeten elkaar in een gezellige ambiance met lekkere koffie en goed eten.

Meer weten? Lees onze missie en visie.
Meer weten over hoe wij bij de Lindenberg met de coronamaatregelen omgaan? Bekijk onze
coronapagina.

Governance Code Cultuur

De Lindenberg hanteert de Governance Code Cultuur voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector.

De Raad van Toezicht bestaat uit:

  • Erik van Aalzum
  • Christie Arends
  • Ina Hol
  • Ward Mariman
  • Karin van de Wielen

Contact via Directiesecretariaat, (024) 327 39 05, directiesecretariaat@delindenberg.com

Jaarverslagen Lindenberg

Meer Lindenberg

Oddstream
Oddstream organiseert exposities, activiteiten en ontmoetingen binnen de kunst en technologie. Sinds begin 2018 heeft Oddstream een eigen Art- en Techlab aan het binnenplein van de Lindenberg, onder de naam Studio Oddstream.

Festival op 't Eiland
In samenwerking met De Schoenfabriek organiseert de Lindenberg Festival op 't Eiland: een festival met eten, drinken, theater en muziek op het Stadseiland van Nijmegen tijdens de Vierdaagsefeesten.

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.