De Nijmeegse lente wordt extra leuk met Podium aan de Waal! In mei en juni wordt er iedere zondagmiddag een podiumprogramma georganiseerd op de Waalkade, gratis toegankelijk voor iedereen. Van theater tot orkest en van dans tot een goochelshow- alle podiumkunsten worden vertoond, met zowel professionele acts als amateurgezelschappen. Podium aan de Waal is een initiatief van de Lindenberg en De Schoenfabriek in opdracht van de Gemeente Nijmegen.

* LET OP: zondag 16 juni vindt Podium aan de Waal plaats onder de Waalbrug bij De Kaaij. 

Programma 2024

  Scroll om meer te zien
DatumTijdstipWatGenre
zondag 5 mei14.00 en 16.00 uurHirondelles – Moda domo GEWEESTtheater
zondag 12 mei14.00 en 16.00 uurIntrepidos – A lucky Strike GEWEESTtheater
zondag 19 mei14.00, 15.00 en 16.00 uur Urban aan de Waal GEWEESTdans en theater
zondag 26 mei14.00 - 17.00 uur Dance, Dance, Dance! GEWEESTdans
zondag 2 juni14.00 en 16.00 uur Joshua Monten Dance Company – Linearity GEWEESTdans
zondag 16 juni14.00 en 16.00 uurMagic Tom & Yuri ZIJN cooltheater
zondag 23 juni14.00 - 16.00 uurPascalles & Vermakelaar - Love is in the (H)air & Juliana Bicyle Teamtheater
zondag 30 juni14.00, 15.00 en 16.00 uur Muziekmiddagmuziek
    

Praktische informatie

Podium aan de Waal vindt iedere zondag in mei en juni plaats in het Amfitheater op de Waalkade (zie foto onder) en is gratis toegankelijk voor iedereen. LET OP: de voorstelling van 12 mei vindt plaats onder de Waalbrug bij De Kaaij i.v.m. verwachte weersomstandigheden. De optredens zijn in de buitenlucht; het programma kan afwijken qua tijden of worden geannuleerd bij regen. 

Het ontstaan van Podium aan de Waal

Podium aan de Waal is één van de vijf cadeaus voor de Nijmeegse binnenstad en valt onder Actieplan Binnenstad. Dit plan is opgesteld door de gemeente Nijmegen in samenwerking met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad, en is ontstaan vanuit de wens om de binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen – een initiatief en onderdeel van de Gemeente Nijmegen – maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. Met Podium aan de Waal wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden.