Flaneren aan de Waalkade wordt in de zomer van 2022 nog leuker met het nieuwe initiatief Podium aan de Waal! Van begin mei tot en met eind augustus wordt er iedere zondagmiddag een podiumprogramma georganiseerd op de Waalkade, gratis toegankelijk voor iedereen. Van theater tot acrobatiek en van dans tot fanfare - alle podiumkunsten worden vertoond, met zowel professionele acts als amateurgezelschappen. Podium aan de Waal is een initiatief van de Lindenberg en De Schoenfabriek in opdracht van de Gemeente Nijmegen.
 

Programma augustus 2022
Datum? Tijdstip? Wat? Genre?
zondag 7 augustus 14.00 uur Tall Tales - On the move circustheater
zondag 7 augustus 16.00 uur Tall Tales - On the move circustheater
zondag 14 augustus 14.00 uur iPut poëzie
zondag 14 augustus 14.00 uur Proces-Verbaal  poëzie
zondag 14 augustus 15.00 uur Teun van Laake poëzie
zondag 14 augustus 16.00 uur Mensen zeggen dingen poëzie
zondag 21 augustus 14.00 uur Mr Jones - Fred, the Amazing Stuntpig straattheater
zondag 21 augustus 16.00 uur Mr Jones - Fred, the Amazing Stuntpig straattheater
zondag 28 augustus 14.00 uur Projectorkest NFM muziek
zondag 28 augustus 16.00 uur Projectorkest NFM muziek
Praktische informatie

Podium aan de Waal vindt iedere zondag van mei tot en met augustus (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) plaats in het Amfitheater op de Waalkade (zie foto onder) en is gratis toegankelijk voor iedereen. De optredens zijn in de buitenlucht; het programma kan afwijken qua tijden of worden geannuleerd bij regen. 

Het ontstaan van Podium aan de Waal

Podium aan de Waal is één van de vijf cadeaus voor de Nijmeegse binnenstad en valt onder Actieplan Binnenstad. Dit plan is opgesteld door de gemeente Nijmegen in samenwerking met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad, en is ontstaan vanuit de wens om de binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen – een initiatief en onderdeel van de Gemeente Nijmegen – maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. Met Podium aan de Waal wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden.