Pop en Rockschool

Les op een instrument (of zangles) én spelen in een band

Pop en Rockschool band

Vanaf 11 jaar ben je welkom bij de Pop & Rockschool, waar je les krijgt op een instrument én speelt in een band. Je kunt je ook los op een band inschrijven.  

Hoe werkt de Pop & Rockschool?

Tijdens de instructieles leer je spelen of zingen en bereid je de nummers voor, in de bandles  speel je samen met anderen - onder leiding van een docent.

Dat betekent goed leren luisteren, improviseren en werken aan je podiumpresentatie. Minimaal drie keer per jaar bestijg je met je band het podium. 

Hoe lang duren de lessen?

Afhankelijk van het aantal leerlingen duren de instructielessen  25 (individuele les), 30 of 45 minuten. Bandlessen duren meestal een uur, alhoewel dit bij top-bands (D-niveau) soms iets langer is en bij hele kleine bands soms iets korter.

Ik heb me ingeschreven en dan?

Na de zomervakantie gaan onze muziekdocenten puzzelen en delen ze alle leerlingen (dat zijn er nogal wat!) in op basis van leeftijd, niveau,  instrument en beschikbare plaatsen in bands. Natuurlijk proberen ze daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen. Voor de start van het nieuwe seizoen (september) krijg je te horen waar jij bent ingedeeld. Er is voor iedereen een plek!  Later instromen is in veel gevallen ook mogelijk.

Bands van verschillende niveaus

Binnen de Pop en Rockschool kennen we niveau A t/m D. Niveau A is voor beginners, bands op D-niveau spelen zeer goed, schrijven eigen werk, regelen zelf optredens en doen mee aan wedstrijden. 

Alle popinstrumenten en zang

In Pop & Rockbands is er plaats voor zangers, rappers, drummers, bassisten, gitaristen, blazers, pianisten, keyboardspelers en alle andere in de pop gebruikelijke instrumenten. Heb je een minder gangbaar instrument of wil je spelen én zingen, geef dat dan aan op het inschrijfformulier. 

Optredens

Pop & Rockbands treden vaak op. Natuurlijk bij Live on Stage in de Lindenberg en het Lindenberg A-GoGo Festival in de stad. Daarnaast waren ze afgelopen jaar ook te vinden bij de Tussendoortjes op het Foyer-podium, de Open Dag en de Music Meeting. 

Als je al een band hebt

Speel je al in een band, wil je graag optreden en regelmatig begeleiding krijgen van een professional, neem dan contact op met de coördinator van de Pop en Rockschool: p.klaassen@delindenberg.com. Er zijn veel mogelijkheden. 

Bandcoaching (i.s.m. stichting Pan)

Hoe regel je optredens? Hoe kun je je band meer eigen smoel en sound geven? Hoe vind je je weg in de muziekscene? Bij de Pop & Rockschool begeleiden we de gevorderde bands hierin bij Bandcoaching. Dat doen we samen met Stichting Pan. 

Alles in één totaaloverzicht

Bekijk het aanbod van de Pop en Rockschool in het online cursusoverzicht.

Bezoek ook de facebookpagina van de Pop- en Rockschool of bekijk de bands op ons Youtube-kanaal.

 

 

Bekijk info
Overstappen mag
lees onze algemene voorwaarden