Toptalenten maken van kunst hun vak in de Lindenberg

Toptalenten

De beste voorbereiding op een kunstvakopleiding

Heb jij talent, ben je gemotiveerd en wil je je intensief verdiepen in een kunstdiscipline? Overweeg jij misschien zelfs om naar de toneelschool, het conservatorium, een pop-, dans-, schrijf- of kunstacademie te gaan? Dan is de Talentschool van de Lindenberg wat voor jou!

De Talentschool biedt veel extra's!

De Lindenberg biedt al jaren cursussen voor toptalenten in verschillende disciplines. Vanaf seizoen 17/18 maken deze cursussen allemaal onderdeel uit van de Talentschool. De Talentschool biedt je naast deze cursussen allerlei extra's:

  • begeleiding door een mentor
  • mogelijkheden om met hoge korting een aantal extra lessen of een extra cursus te volgen binnen je eigen of in een andere discipline. Je dient hiervoor een aanvraag in bij je mentor.
  • twee multidisciplinaire werkdagen (zondagen) waarin je samen gaat werken en presenteren. We bieden je dan workshops en presentatiemomenten waarmee jij je horizon nog verder kunt verbreden. 

Je schrijft je in op één van de onderstaande cursussen, behorend bij het talententraject van jouw discipline en je krijgt bovenstaande extra's er gratis bij! Want; de Lindenberg geniet van talent en wil jou graag verder brengen!

Talententraject theater

Bij het talententraject Theater volg je de cursus Voorbereiding kunstvakonderwijs theater (LOT): hét oriëntatiejaar voor jongeren en jongvolwassenen met ambitie. De LOT is de ultieme voorbereiding op een auditie bij een toneelschool. Door het intensieve lesprogramma – je bent elke zaterdag van 10.00-17.00 op de Lindenberg - krijg je beter inzicht in jouw eigen theatrale vaardigheden en kom je erachter of het theatervak echt iets voor je is. Een auditie maakt onderdeel uit van deze cursus.

Talententraject beeldende kunst

Bij het talententraject Beeldend volg je de cursus Jongerenacademie beeldend 14+. In wekelijkse lessen van 2,5 uur krijg je uiteenlopende lessen in tekenen, model schilderen, fotografie, videobewerking, modevormgeving, metaalbewerking en edelsmeden, keramiek, druktechnieken en 3D design. Natuurlijk komt ook het creatieve proces aan bod.

Talententraject dans

Bij het talententraject Dans volg je de cursus  Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans 15+. In totaal krijg je vier lessen per week: twee keer klassiek ballet, één keer jazz, één keer moderne dans. Jouw rooster wordt samengesteld uit bestaande lessen op jouw niveau. Daarnaast krijg je een mentor aangewezen. Hij/zij bekijkt je (fysieke) mogelijkheden, je werkhouding en ontwikkeling. Verder kan de mentor ook informatie verstrekken over de verschillende dansopleidingen.

Talententraject muziek

Muzikanten van 15 jaar of ouder die meer met muziek willen doen en de motivatie en de inzet hebben om zichzelf samen met andere talenten te ontplooien, kunnen terecht bij het Talententraject Muziek. Op dit moment is het Talententraject Muziek alleen toegankelijk voor leerlingen van het ArtEZ-NSG traject in Nijmegen. Bredere toegankelijkheid aan het traject is in ontwikkeling.