Toptalenten maken van kunst hun vak in de Lindenberg

Toptalenten

De beste voorbereiding op een kunstvakopleiding

Heb jij talent, ben je gemotiveerd en wil je je intensief verdiepen in een kunstdiscipline? Overweeg jij misschien zelfs om naar de toneelschool, het conservatorium, een pop-, dans-, schrijf- of kunstacademie te gaan? Dan is de Talentschool van de Lindenberg wat voor jou!

De Talentschool 

De Lindenberg biedt al jaren cursussen voor toptalenten in verschillende disciplines. Deze cursussen vallen onder de zogenaamde Talentschool.

Muziek

Muziektalenten kunnen deelnemen aan de externe vooropleiding van ArtEZ bij de Lindenberg, die samen met het NSG is opgezet voor middelbare scholieren van alle middelbare scholen van Nijmegen. 

Dans

Bij de Voorbereiding Kunstvakonderwijs Dans (voor jongeren vanaf 15 jaar) word je in vier lessen per week (op jouw niveau) voorbereid op een opleiding of toelating. Daarnaast krijg je een mentor toegewezen, die met jou samen je rooster opstelt, en je helpt met het oriënteren op dansopleidingen en audities.

Beeldende kunst

De Jongeren Academie Beeldend 15+ is onze talentopleiding in beeldende kunst. Hier krijg je uiteenlopende lessen in tekenen, model schilderen, fotografie, videobewerking, modevormgeving, metaalbewerking en edelsmeden, keramiek, druktechnieken en 3D design. Daarnaast is er veel aandacht voor het beeldende proces. Wat is je idee, hoe vorm je dat tot een beeld of een concept? Je wordt begeleid door één hoofddocent, maar krijgt gedurende het jaar les van verschillende docenten en kunstenaars. 

Theater

De Voorbereiding Kunstvakonderwijs Theater (LOT) is een intensief voorbereidingtraject voor jongeren vanaf 16 jaar, dat elke zaterdag plaatsvindt. Je krijgt les van verschillende docenten in allerlei theateronderdelen: fysiek theater, stemgebruik, plaatsing, enzovoorts. Eén van de lesdagen is volledig gewijd aan auditietraining.

 

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.