Andries Tunru

Marmer

zaterdag
18 jan

aanvang om 20:00

Lindenbergzaal

Cabaret

Bestellen
« vorige

Over deze voorstelling

Toen Michelangelo zijn ruim vijf meter hoge blok marmer geleverd kreeg, wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Zo ook Andries Tunru. In zijn meest persoonlijke voorstelling tot nu toe beitelt hij weg wat er niet toe doet, tot de kern overblijft. Zijn gereedschap: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties. “Om te smullen” (Theaterkrant).

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals, maakte furore via onder andere De Slimste Mens en is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen. In februari 2021 werd hij Viva’s ‘Leuke Man van de Maand’. Vlak daarna ging het blad failliet…

www.andriestunru.nl

Recensies

Theaterkrant ★★★★★:
“Om te smullen (…) Het licht en de luchtigheid waarmee Tunru zijn programma lardeert brengen Marmer perfect in balans.”

Het Friesch Dagblad over Andries Tunru:
“Een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”

Genomineerd voor een Poelifinario

Andries Tunru is genomineerd voor een Poelifinario 2024 in de categorie Entertainment. Uit het juryrapport: “Zes jaar lang ging het gezin gebukt onder de psychische mishandeling van een over-controlerende stiefvader met narcisme, borderline en smetvrees en hield de jonge scholier zich staande met humor. Dankzij zijn vrolijke associatieve vermogen en indrukwekkende improvisatievaardigheden slaagt Tunru erin deze op papier therapeutische avond luchtig en optimistisch te houden en zijn leed te relativeren. Met een mooi slotbeeld en een prachtig lied over Culemborg weet hij te raken."

Kortingen

Voor studenten, CJP-pashouders, cursisten en 65+'ers zijn er kortingen op voorstellingen. Met de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen kan je gratis naar voorstellingen. Lees meer.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.com. Meer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 20,00 / CJP € 18,50 / 65+ € 18,50 / Student € 18,50 / Cursist € 18,00

Andries Tunru - Marmer
Vanaf € 18,-
Bestellen