Belle van Heerikhuizen / STIP

De wereld & Ko (8+)

zondag
24 nov

aanvang om 15:00

Steigerzaal

Jeugd

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Een heel leven verzinnen.

De Grote Ko-show staat op het punt te beginnen. De camera draait en er klinkt een daverend applaus wanneer Ko de studio (zijn slaapkamer) binnenloopt. Een wervelend rollenspel tussen vader en zoon vol grappige types en scherpe vragen volgt. Ze springen uit een vliegtuig, bestellen drie baby's en beroven een bank. Maar Ko wil nu eindelijk wel eens weten wat er echt met mama is gebeurd. Papa durft het niet te vertellen en Ko fantaseert zijn eigen werkelijkheid bij elkaar. In De wereld & Ko spelen papa en Ko wat er met mama is gebeurd of gebeurd zou kunnen zijn. Een verhaal over de liefde en het kwaad, dapperheid en domme pech. Een pleidooi voor fantasie, maar vooral voor de waarheid.

regie: Belle van Heerikhuizen | spel: Tijn Docter en Minne Koole | tekst: Gideon Samson | muzikant: Mats Voshol

Volkskrant (****):
"De getalenteerde regisseur Belle van Heerikhuizen raakt de kern van een pedagogisch dilemma."
"Minne Koole speelt weergaloos de jongen Ko, die erachter wil komen wat er met zijn moeder is gebeurd. (…) In Tijn Docter als weerspannige vader heeft hij een fijne tegenspeler. (…) Drummer en gitarist Mats Voshol voorziet de dialoog van spitsvondige hoorspelgeluiden."

Kidsweek (4,5 ster):
"Het rollenspel dat vader en zoon spelen, is heel grappig. Met kartonnen dozen en knutsels van huis-tuin-en-keuken-spullen, maken ze elke fantasie werkelijkheid. Het is verbazingwekkend wat die twee elke keer weer voor elkaar krijgen."

Theaterkrant:
"Minne Koole legt een prachtige, soms weerbarstige jeugdigheid in zijn rol als Ko. Met een spannende combinatie van plezier en verbetenheid bijt hij zich vast in de rollen die hij speelt – en verliest daarbij geen moment het publiek uit het oog. Regisseur Belle van Heerikhuizen koos voor een energieke, open speelstijl die de kracht van de fantasie (...) steeds accentueert.”

 

Deze voorstelling is onderdeel van het Jong Theater Circuit. Het Jong Theater Circuit is een initiatief van STIP theaterproducties met nieuwe voorstellingen van jonge jeugdtheatermakers. Ze spelen in diverse theaters door heel Nederland. In seizoen 2019-2020 zijn dat de voorstellingen De wereld & Ko (8+) van Belle van Heerikhuizen, Wij gaan het hebben over haar (12+) van Blackman en Blokland en Stil of ik schiet (6+) van House of Nouws.

Normaal € 12,50 / CJP € 11,00 / Pas 65+ € 11,00 / Jeugd € 8,50 / Cursist € 10,50

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.