Benjamin van der Velden

Ik Ben

donderdag
17 jan

aanvang om 20:30

Steigerzaal

Cabaret

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Prijswinnaar Griffioen/Zuidplein Festival en Groningen Studenten Cabaret Festival.

Bijna had Benjamin van der Velden zijn leven achter de piano weggedroomd. Totdat hij in de finale van een singer-songwritercompetitie terechtkwam. “Het lied dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in diens wat meer benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd”, schreef Haarlems Dagblad. Daarna was er geen weg terug. Beschonken schreef hij zich in voor een cabaretfestival waar zijn nog ruwe, maar onmiskenbare talent direct werd herkend. Benjamin, ooit van school getrapt en nu afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid. Reden genoeg om hem met zijn debuutprogramma ‘Ik Ben’ naar ons theater te halen.

Benjamin van der Velden won de juryprijs op het Griffioen/Zuidplein Festival 2016 en de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016.

regie: Audrey Bolder

Jury Griffioen/Zuidplein Festival:
“Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken.”

Haarlems Dagblad:
“Het lied, dat aangenaam herinnerde aan Ramses Shaffy in zijn benevelde periode, werd later in de finale door niemand meer benaderd.”

Normaal € 17,50

Pas 65+ € 16,00 / CJP € 16,00 / Student € 16,00 / Cursist € 15,50 / LUX Podiumpas € 15,50