Björn van der Doelen

Eerwaarde Vader zegen mij, want ik....

vrijdag
04 okt

aanvang om 20:30

Steigerzaal

Concert

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Björn van der Doelen - Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd

Een theaterconcert zonder plek voor gelul, maar louter ware woorden.

“De parel van Brabant”, zo noemt Björn van der Doelen zichzelf. Hij houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms ietwat ongemakkelijke, maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes. Eind 2018 bracht Björn zijn vijfde studioalbum uit genaamd Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd, waarop hij volgens ouderwets katholiek gebruik te biecht gaat. Nu begint hij, samen met zijn Huursoldaten, aan een trektocht langs de Nederlandse theaters om precies ditzelfde te gaan doen: zonden overzien én opbiechten. 

In zijn theaterconcert zullen de zeven hoofdzonden van het leven – ijdelheid, hebzucht, afgunst, lust, gulzigheid, wraak en die eeuwige gemakzucht – allen de revue passeren. Met Eerwaarde Vader zegen mij, want ik heb gezondigd brengt Björn een verhaal waar geen plek is voor gelul, maar louter ware woorden. Over hoe vaak hij pas om 6 uur ’s ochtends bezopen thuiskwam, terwijl alle kroegen al lang dichtwaren. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn geweest. Over hoe hij per se die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord te zeggen, weer in haar armen neemt, zoals alleen een vrouw dat kan.

Willem Jongeneelen, OOR
“Van der Doelen ontpopt zich als Americana artiest van formaat.”

Indebanvan.nl
“Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfect plaatje op de proppen te komen.”

8Weekly
“Op zijn nieuwe plaat bewijst hij wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre.”

 

Last-minute prijs voor studenten is € 10,-.
Wanneer deze voorstelling niet is uitverkocht, kun je bij de kassa een last-minute kaartje kopen voor € 10,-. De last minute prijs gaat in vanaf 15.00 uur ’s middags op de dag van de voorstelling. Kaarten kopen kan alleen aan de kassa, op vertoon van je collegekaart en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bekijk de openingstijden van de kassa of lees meer over onze studentenkortingen.

Normaal € 17,50 / CJP € 16,00 / Pas 65+ € 16,00 / Student € 16,00 / Cursist € 15,50 / Korting Bibliotheek € 15,50