Booi Kluiving

Let's Play

zaterdag
21 nov

aanvang om 20:00

Steigerzaal

Toneel en muziektheater

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Let’s Play a game.

Op zoek naar betekenis in het leven streamt Itsyaboybooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet?

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit.

Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen? Wat zegt deze game eigenlijk over hem, over zíjn zoektocht in het leven? En is er nog een weg terug? Het jonge, interdisciplinaire team brengt met deze voorstelling de gamewereld in het theater.

Een voorstelling voor gamers, streamers en iedereen die van spelen houdt, maar ook voor niet-gamende theaterliefhebbers die zich in nieuwe werelden willen begeven.

concept, tekst en spel: Booi Kluiving | virtueel spel: Maurice Vonk | scenografie: Kars van den Heuvel | digitaal concept: Abel Enklaar | eindregie: Thijs de Wit | tekstbegeleiding: Rik van den Bos | soundscape: Wieke van Rosmalen | techniek: Rob Daanen | productie: De Nieuwe Oost | met dank aan: Eve Hopkins, Wieke van Rosmalen, Het Huis Utrecht

Mede mogelijk gemaakt door: Heij Konijn Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar tot 99 jaar. De voorstelling bevat geen heftige scènes, en is dus ook geschikt voor jongere bezoekers die interesse hebben in het onderwerp. 

Theaterkrant:
"Na Kek (2018) weet Kluiving ook nu zijn fascinatie voor online subculturen en gebruiken naar een helder doorgevoerd theatraal concept te vertalen."
"Kluiving toont de verleidingskracht van de virtuele wereld waar aanvankelijk alles mogelijk is."
"een universele exploratie over betekenis geven en betekenisvol zijn."

Programma van Oddstream kunst & technologie, onderdeel van de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen.

 

Lees hieronder de maatregelen die we hebben genomen rondom voorstellingsbezoek en veelgestelde vragen m.b.t. het coronavirus. 

>>> Lindenberg theaterprotocol
>>> Veelgestelde vragen over onze coronamaatregelen

Normaal € 7,50

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Agenda'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.