D66

Een avond met Hans Vijlbrief

maandag
04 dec

aanvang om 19:30

Steigerzaal

Lezing

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Na eerdere avonden met Rob Jetten, Robbert Dijkgraaf, Ernst Kuipers en Gunay Uslu is nu de beurt aan Hans Vijlbrief.

Op 10 januari 2022 werd Hans Vijlbrief namens D66 benoemd als staatssecretaris Mijnbouw. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de afwikkeling van het dossier gaswinning in Groningen, waar hij binnen en buiten Groningen veel lof voor ontving. Hiervoor was hij in het kabinet Rutte III sinds 2020 staatssecretaris financiën. In die rol was hij onder andere verantwoordelijk voor het versterken van de belastingdienst.

Nu bijna twee jaar na zijn benoeming ontvangt D66 Rijk van Nijmegen de demissionair staatssecretaris vlak na de verkiezingen van 22 november in de Lindenberg. Voormalige wethouder Henk Beerten gaat met hem in gesprek over zijn drijfveren, het beleid en de verkiezingsuitslag. Aan de orde komt hoe hij zijn staatssecretariaat heeft ervaren, zijn werk in Groningen, toenemende polarisatie en het  vertrouwen in de politiek.

Het wordt een interessant gesprek met een inspirerende bestuurder en veel interactie met de zaal.

LET OP: de kaartverkoop loopt extern

* Deze productie valt onder de gastprogrammering van de Lindenberg.

LET OP: de kaartverkoop voor deze lezing verloopt extern. 

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 0,00

D66 - Een avond met Hans Vijlbrief
€ 0,-
Tickets kopen