De Droommakerij

Rockmusical 'No Refugee'

Omschrijving

Rock met het hart op de goede plek!

Met bezieling de actualiteit op z’n staart getrapt, dat doet No Refugee, een Nijmeegse rockmusical vol drama, visueel spektakel en straight from the heart ‘hoge school’ rock.


Centraal staat de gevluchte Syriër Achmed (gespeeld door Adel Saflou – Aleppo/Syrië) die na zijn vlucht uit zijn door oorlog geteisterde geboorteland ontheemd in het tentenkamp Heumensoord terechtkomt. Geslagen, maar niet verslagen zoekt hij laverend tussen hoop en vertwijfeling, een plek om zijn nieuwe bestaan richting te geven. Tegelijkertijd leert hij zichzelf opnieuw kennen in een vreemd land, waar hij door sommigen argwanend wordt bejegend. Maar niet door Fatma (gespeeld door Tine Soontiës - Arnhem), op wie hij hopeloos verliefd wordt. Zij, net als hij gevlucht, ziet haar toekomst in dit nieuwe, vreemde land en bekijkt het met een nieuwsgierige blik.

Schatplichtig aan klassieke rockmusicals als Tommy en Jesus Christ Superstar is No Refugee een universele en moderne vertelling over herkomst en identiteit die naadloos past binnen ons huidige tijdsgewricht.

Voor de verwezenlijking van dit even omvangrijke als ambitieuze project zochten schrijversduo Lars Ratering en Nicole Honneff de samenwerking met verschillende nieuwkomers waaronder Salma Fayad die zal zingen, Jaber Fayad die oud speelt en Mahmoud Ataya die de persfoto’s heeft gemaakt. Daarnaast wisten ze lokale musici aan zich te binden zoals het Nijmeegs popkoor Popolo, waar 10 nieuwkomers in meezingen en spelen en vier strijkers van het Nijmeegs Strijkersgilde. Ratering zelf speelt gitaar met zijn band die verder bestaat uit Frank van de Wiel (leadgitaar), Thomas Calis (drums), Gijs Nielen (bas), Tomas Postema (toetsen) en Manito (flamenco gitaar). Honneff tekende voor het verhaal, de teksten en de regie. 

Meer informatie: www.dedroommakerij.nl

Karim Shalhoub heeft de officiële trailer gemaakt van de voorstelling:

Details

  • zaterdag 14 oktober
  • 20:00 uur
  • Musical en Muziektheater
  • Lindenbergzaal
Terug naar overzicht

Prijzen

Normaal
€ 12,50
Ticket & Dagschotel
€ 26,00
In mijn agenda plaatsen
Google agenda | ICalendar