Festival Jazz International Nijmegen

Omschrijving

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Opnieuw op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg.

Op vrijdag kan je deze concerten zien in de Lindenberg:


Children of the Light: Danilo Pérez – John Patitucci – Brian Blade (VS)

Abslotute jazztop! Het Amerikaanse pianotrio ‘Children of the Light’ met Danilo Pérez op piano, John Patitucci op bas en Brian Blade op drums is een schoolvoorbeeld van de fenomenale improvisatiekunst die de Amerikaanse jazzcultuur rijk is. Al vele jaren zijn de drie heren onderdeel van het vermaarde Wayne Shorter Quartet maar sinds vorig jaar opereren ze daarnaast ook als trio onder de naam Children of the Light. Onderling hebben ze aan een halve noot genoeg. Hun spel is fantasierijk en onverschrokken en ze beheersen de finesses van het triospel tot in de puntjes. Daarbovenop komt de rijke ervaring ingebracht door Wayne Shorter, in hoogst eigen muzikale persoon. Geen gewoon pianotrio dus.


Bezetting: Danilo Pérez – piano; John Patitucci – bas; Brian Blade – drums

 

Rembrandt Frerichs trio ft. Sylvain Rifflet  (FR) en Verneri Pohjola (FI) – Music Made in Europe

Speciaal voor Festival Jazz International Rotterdam en Nijmegen gaat het Rembrandt Frerichs Trio de samenwerking aan met twee bijzondere Europese musici. Het gaat om de rietblazer Sylvain Rifflet uit Frankrijk, die met zijn Alphabeth Quartet bekend staat om zijn hypnotiserende soundcollages en om de Finse trompettist Verneri Pohjola, die onlangs zijn derde album uitbracht en door de internationale pers werd bedolven onder lof. Frerichs’ eigen reputatie mag er ook wezen. Zo stond de innovatieve pianist al op zijn 22e op het North Sea Jazz Festival waar hij door sommigen als hoogtepunt van het festival werd gezien.

Bezetting: Verneri Pohjola  - trompet; Sylvain Rifflet – rieten; Rembrandt Frerichs – piano; Tony Overwater – contrabas; Vinsent Planjer – drums

 

Teun Creemers: Life of Matheo (NL)

In de muzikale voorstelling ‘The Life of Matheo’ gaan muziek en verhaal hand in hand. De achtjarige Matheo uit Kameroen moet op een dag boodschappen doen voor zijn moeder en raakt van het gebruikelijke pad af door de adviezen van een kraai op te volgen. Daarna volgen nog meer ontmoetingen met dieren die hem een paar waardevolle levenslessen geven. Initiatiefnemer Teun Creemers studeerde cum laude af aan Artez in Arnhem en is bassist bij de Raad van Toezicht. In dit project kan hij zijn liefde voor Afrikaanse muziek kwijt.

Bezetting: Hans Platenkamp - verteller; Teun Creemers – basgitaar, composities en verhaal; Miguel Boelens – saxofoon; Micha Lorenz - gitaar; Antoine Duijkers – drums en percussie

 

Codarts Young Talent Bigband (NL) & Kathrine Windfeld (DK)

De Codarts Young Talent Bigband bestaat uit de beste aankomende Codarts muziekstudenten. Meestal tieners dus. Voor dit project komt speciaal de Deense Kathrine Windfeld over om een week met de studenten te werken. Het resultaat wordt op zowel het festival in Nijmegen als in Rotterdam getoond. Kathrine Windfeld geldt als een veelbelovend bigband componiste en is speciaal in het kader van het Rotterdamse festivalthema ‘The Nordic' uitgenodigd.


Ticket: 30,00 euro / Early Bird (t/m 1 sept): 27,50 euro

Tickets Festival / Tickets 27 oktober Lindenberg / Passe Partout

Meer info www.fjin.nl

Details

  • vrijdag 27 oktober
  • 19:30 uur
  • Concert
  • Lindenbergzaal