Eric Corton / Solo Stories

Ma / naar Hugo Borst

Omschrijving

Solovoorstelling naar de bestseller van Hugo Borst. Met een gratis inleiding om 19:15 uur.

De tragikomische solovoorstelling ‘Ma’ is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke opname in een verpleeghuis. Het is een liefdevol en openhartig portret van een moeder, geschilderd in de woorden van haar zoon.

Een moeder die altijd klaarstond voor haar zoon. Totdat meneer Alzheimer de rollen omdraait. Hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? Zijn dilemma’s, angsten én moederliefde worden vertolkt door acteur Eric Corton, die faam maakte met zijn rol in de tv-serie ‘Penoza’. “Dat het boek direct op nummer 1 van de CPNB-bestsellerslijst binnenkwam, heeft te maken met de op het eerste gezicht dagelijkse benadering van wat er gebeurt met een dementerende moeder. (…) Het is een dagboek van een zoon die, samen met zijn broer en hun eega’s, de mantelzorger is van de moeder. Veel mensen zullen Borst dankbaar zijn dat hij de ziekte zo herkenbaar voor anderen beschrijft.” (NRC Handelsblad)

script: Marc Veerkamp / regie: Benno Hoogveld / spel: Eric Corton / decor: Ascon de Nijs / licht: Mike den Ottolander / kostuums: Sabine de Groot

Voorafgaand aan de voorstelling Ma vindt een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek, van Hugo Borst, om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen.
Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

Last minute prijs voor studenten is € 10,-.
Wanneer deze voorstelling niet is uitverkocht, dan kun je bij de kassa een last minute kaartje kopen voor € 10,-. De last minute prijs gaat in vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten kopen kan alleen aan de kassa, op vertoon van je collegekaart. Lees meer over onze studentenkortingen.

Trailer van Ma

Details

Terug naar overzicht

Prijzen

Normaal
€ 22,50
Student
€ 21,00
Pas 65+
€ 21,00
CJP
€ 21,00
Cursist
€ 20,50
bieb-korting
€ 20,50
De getoonde prijs is exclusief € 1,50 transactiekosten per bestelling.
In mijn agenda plaatsen
Google agenda | ICalendar