GLOED

Cd presentatie

Omschrijving

Gloed maakt kleinkunst: verhalende Nederlandstalige liedjes op basis van gedichten en komt dit jaar met een nieuwe cd.

De titel 'Vier!' ontstond als vanzelf. De 4e cd op een rij, maar ook bestaat de groep sinds 2016 uit 4 vaste muzikanten, i.p.v. voorheen 5. De leden van Gloed besloten niet verder te zoeken naar een vervanger, maar binnen de groep te kijken naar nog niet aangeboorde muzikale kwaliteiten. Die bleken veelvuldig aanwezig. Zo zijn de muzikanten het pad van verbreding en verdieping ingeslagen, met een verrassend resultaat. Het vieren meer dan waard.

Gloed blijft kiezen voor betekenisvolle teksten: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Regelmatig vanuit de blik van een onbevangen kind. De muziek is meeslepend en gevarieerd: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Teksten en muziek leveren een balans op tussen ingetogenheid en dynamiek, vrolijke luchtigheid en melancholiek, vreugde en verdriet. Dat wat ook het leven zo boeiend en leerzaam maakt. Het leven dat de leden van Gloed willen vieren.

Reacties media

De eerste 3 cd’s - ‘Gloed’ – ‘Verder’ – ‘Kleur de hemel blauw’ - zijn bij diverse media goed gevallen. Een greep uit de reacties:

  • Peter Deurloo, De Gelderlander (19 maart 2015): “Is Gloed een band? Ja, maar dan wel een met een heel eigen geluid. Gedichten op geraffineerdere, akoestische muziek gezet. Het is kleinkunst die niet in een hokje past.”
  • Peter Deurloo, De Gelderlander (7 november 2013): “Gloed komt bij je binnen. Gloed is heel klein, maar tegelijk heel groot. Diepgang, ontroering, maar ook op zijn tijd een brede grijns. De groep heeft een eigen geluid ontwikkeld, vergelijkingen gaan mank.”

Gloed

Gerard Veltrop gitaar, zang, composties

Rudi Korthuis zang

Ines van Deursen contrabas, jukebas, gitaar, zang

Harold in den Bosch percussie, vibrafoon

Meer informatie: www.gloed.nu

Foto: Sander Eggen

Details

  • vrijdag 13 oktober
  • 20:30 uur
  • Concert
  • Steigerzaal
Terug naar overzicht

Prijzen

Ticket & Dagschotel
€ 26,00
Normaal
€ 12,50
In mijn agenda plaatsen
Google agenda | ICalendar