Grof Geschud

Broeden

donderdag
02 mrt

aanvang om 20:30

Steigerzaal

Cabaret

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Hilarisch en ontroerend relaas van twee ex-geliefden over hun gestrande relatie.

lees meer

Op vliegveld Zaventem wacht een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos op zijn grote liefde (De Myrthe). Na zes weken van haar gescheiden te zijn, ziet hij in een oogopslag dat haar afwijzing definitief is. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw breekt bij het zien van alle pijn van de man en zo blijft zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst. Broeden – de opvolger van hun voor de Neerlands Hoop genomineerde debuut Lijmen – is een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt en de geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van twee ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn.

artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet en Raf Walschaerts | tekst, spel en muziek: Myrthe van Velden en Lander Severins | lichtontwerp: Thierry Wilders en Geert Custers | kostuum: Jana Roos

www.grofgeschud.eu

Recensies

De Standaard ★★★★★:
“Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling Lijmen de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen.”

Theaterkrant (keuze van de criticus):
“Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.”

De Groene Amsterdammer:
“Dat de voorstelling nergens particulier voelt, komt door de ontwapenende eerlijkheid van de makers, hun sterke spel en de strakke theatrale vorm" (…) “Grof Geschud brengt een type cabaret (‘kleinkunst’ is eigenlijk een beter woord) dat we nog maar weinig zien in Nederland.” (…) “Broeden brengt de vele facetten van de liefde haarscherp in beeld, juist door het perspectief van de voorbije relatie te kiezen.”

Knack:
“Een heerlijke grappige baken vol troost en sappige zelfrelativering voor elk door de liefde vertrappeld hart. (…) Met de ‘artistieke chemie’ is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom.”

Nieuwe makers

Deze voorstelling valt onder onze 'Nieuwe makers'. Wil je kennis maken met andere nieuwe makers? Kijk dan op onze Nieuwe makers-pagina.

Kortingen

Voor studenten geldt een last-minute prijs van € 10,- per kaartje. Lees meer over deze en andere kortingen.

Normaal € 18,00 / CJP € 16,50 / 65+ € 16,50 / Student € 16,50 / Cursist € 16,00

Grof Geschud - Broeden
Vanaf € 16,-
Tickets  kopen