Het Schort | te gast

Het Schort Kort Theaterfestival

zaterdag
29 feb

aanvang om 20:15

Steigerzaal

Amateur-theater

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Voor de derde keer wordt Het Schort Kort Theaterfestival georganiseerd door Jobert Franken in samenwerking met de Lindenberg. Het amateurtheaterfestival presenteert acht verschillende theatervoorstellingen. Vier voorstellingen in de Karolingenzaal en vier voorstellingen in de Steigerzaal. Elke voorstelling duurt 20 tot 30 minuten. Als bezoeker kies je een datum en koop je een kaartje voor de Karolingenzaal of voor de Steigerzaal.

Het festival vindt plaats op zaterdagavond 29 februari en zondagmiddag 1 maart.

STEIGERZAAL

Het Rariteitenkabinet Het Kasteel van Karton

De droom van Rowan wordt eindelijk werkelijkheid: hij gaat met zijn Elli voor het eerst samenwonen. Dozen vol oude herinneringen en nieuwe, torenhoge verwachtingen. Maar wanneer kun je vast blijven houden aan je eigen droombeeld, en wanneer moet je dit loslaten? Beleef een sprookje, dat geen sprookje mag heten.

regie: Joost van den Oever, Milou van den Berg | assistentie: Annelyn Kooijman | spel: Roderik Robben, Sina-Aline Müller | www.rakanijmegen.co

Lust tot volkstoneel  De Grote Engelbertus Knuvelder Show

Hoe een Nijmeegse pooier in de laat negentiende eeuw zo'n beetje iedereen naar de sodemieter hielp. Komt dat zien! Deze treurnis wordt goeddeels monologisch medegedeeld door Engelbertus Knuvelder himself - taaie kost doch prachtig verteld, en vaak op rijm -, maar levende muziek (Youps All Stars), burlesque dans en adequaat, belendend spel door energieke acteurs in bijrollen brengen als wat het ware wat zonlicht in het tranendal. Het stuk is gebaseerd op een studie van de overleden historicus André Kersten.

regie: Cyriel van Rossem, Leendert Smit | spel: Steven Hauser | muziek: Kees Lewin (bas), Youp van Zorge (gitaar)

Het Schort De Oppas

Een stel regelt een oppas via de oppascentrale. Maar waar is de baby?

regie: Jobert Franken | spel: Maarten Ooijman, Marian Versteegen, Monique Cuppen | www.jobertfranken.nl

Theatergroep RAMP Als je haar maar goed zit

In deze verknipte voorstelling doet RAMP haarfijn uit de doeken waar het in het leven allemaal om draait. Oordeel zelf! Er is ook muziek. Oh ja, en Lotte.

regie: Dees Verhoeven | spel: Arno van Bergen, Monique Besseling, Pleun Akkers, Robin van Rijthoven

 

Foto door: Marieken van der Velden / www.peterrommers.nl 

Normaal € 11,00

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.