Ida van Dril en Michiel Schreuders

De Rattenvanger (5+)

Omschrijving

Livemuziek, poppenspel, humor en een stad vol grote… ratten!

Ida van Dril en Michiel Schreuders vertellen met livemuziek, poppenspel en humor het ware verhaal achter de beroemde Rattenvanger. Hamelen is in handen van burgemeester Snijder, een ijdele alleenheerser. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen, ondanks dat er af en toe mensen spoorloos verdwijnen en er steeds meer ratten in de stad komen. Maar daar kun je beter niet over klagen. Op een avond wordt er op de deur van het gemeentehuis geklopt. Als de burgemeester opendoet, hoort hij de fluit van Luca en staart in de ogen van duizenden grote ratten. Het is het begin van een spannend avontuur.

In 2013 wonnen Ida en Michiel met ‘Joris en de draak’ Het Gouden Ei, de prijs voor beste familievoorstelling van De Parade.

tekst: Tjeerd Bischoff | regie: Fred Delfgaauw | spel: Ida van Dril | composities en muziek: Michiel Schreuders | decor: Doan Hendriks | poppen en kleding: Kathelijne Monnens

De pers over De Rattenvanger:
“De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van Van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.” (Theaterkrant ****)

“Theater waarin hilarische momenten afgewisseld worden met ontroering.” ... “(…) door de unieke vorm van communiceren lukt het Ida en Michiel om de stampvolle zaal in Hoofddorp vanaf de eerste minuut ademloos te boeien.” (Musicalsites.nl)

“Hoe spannend en boeiend kan je een verhaal, of beter gezegd de moderne versie van de Rattenvanger van Hamelen, maken voor het hele gezin? Van Dril en Schreuders zijn daar bijzonder goed in geslaagd.” ... “De muziekinstrumenten die zich op het toneel bevinden zijn (…)een staaltje van ongekende technische schoonheid.” (Theaterparadijs ****)

“In een spannend, creatief en soms een beetje bizar verhaal, waarbij de vele grapjes en over the top personages het geheel luchtig houden voor alle kleintjes in de zaal.” (Reporter Zaantheater)

Details

Terug naar overzicht
Bestellen niet meer mogelijk
De getoonde prijs is exclusief € 1,50 transactiekosten per bestelling.
In mijn agenda plaatsen
Google agenda | ICalendar