JIN: Doppler Trio

Doppler Trio

woensdag
15 feb

aanvang om 20:30

Steigerzaal

Concert

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Eerder maakten ze al grote indruk tijdens de 2019 editie van Festival Jazz International Nijmegen en nu opent het Doppler Trio het voorjaarsseizoen van Podium JIN in de Lindenberg. Een terugkeer dus en een niet te missen thuiswedstrijd voor het veelzijdige Nijmeegse piano-talent Daniël van der Duim en consorten.

lees meer

Van der Duim genereerde het afgelopen jaar onder zijn romantische monniker Daniel Tomàs al meer dan een miljoen streams op Spotify en hij bracht in duo met de Nijmeegse saxofonist Loek van den Berg het prachtige duo-album Duologue uit. Het is echter niet enkel uiterst romantische piano-muziek wat de klok slaat, want in zijn dynamische, Nederlands/Duitse Doppler Trio leggen de leden elkaar weinig tot geen beperkingen op. Dit maakt het trio tot een geheel eigenzinnig verbond dat de mogelijkheden van het conventionele pianotrio tot ver buiten de bekende grenzen oprekt.

De setting is in de basis traditioneel piano, bas en drums, maar de drie voegen tevens synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek toe aan hun brede, atmosferische en narratieve jazzgeluid, dat tevens associaties oproept met de weidse Nordic jazz uit Scandinavië. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGoPenguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra. Dramatisch, emotioneel, meeslepend, en vurig genoeg om je op te warmen op een koude winterdag. 

Piano, keyboards, geluidseffecten: Daniël van der Duim | contrabas en zang: Floris-Jan van den Berg | drums en geluidseffecten: Hendrik Eichler

* Deze productie valt onder de gastprogrammering van de Lindenberg.

Podium JIN

Podium JIN organiseert door het jaar heen diverse Breek-de-week concerten bij de Lindenberg. Van fluisterjazz tot brassbulder, van experimenteel tot klassiek, van dansbaar tot filmisch. JIN staat voor jazz en vernieuwende muziek in levendige optredens. Bij deze concerten is een meet-and-greet inbegrepen. www.jinjazz.nl

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 15,00

JIN: Doppler Trio - Doppler Trio
Vanaf € 15,-
Tickets kopen