Marcel van Roosmalen e.a.

Dit is Nijmegen

vrijdag
31 jan

aanvang om 20:00

Lindenbergzaal

Lezing

Uitverkocht
« vorige

Over deze voorstelling

Een zoektocht naar dé Nederlandse volksaard.

Wie is de Nederlander? Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen – maar vooral onvolkomenheden? Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg doen in Dit is Nijmegen een poging hier het antwoord op te vinden. Met frisse tegenzin gaan de mannen door heel het land op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Nijmeegs is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op geheel eigen wijze zijn ervaringen met Nijmegen, en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Nijmegen scoort op zijn ‘Nederlandmeter’. Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met plaatselijke bekendheden dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Nijmegen eigenlijk is.

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg:
Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv. Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt. Tevens zijn Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries, samen met 3FM-producer Noortje Veldhuizen, wekelijks te horen in de zeer populaire podcast De Krokante Leesmap, waarin ze op geheel eigen wijze de bladen doornemen. De serie won in 2019 de Dutch Podcast Award in de categorie ‘Media & Opinie’.

Matthijs van Nieuwkerk over Marcel van Roosmalen:
“Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort.”

Matthijs van Nieuwkerk over Jan Dirk van der Burg:
“Het valt op hoe treffend onze Fotograaf des Vaderlands Nederland naar zijn tragikomische zelf laat kijken.”

Matthijs van Nieuwkerk over Roelof de Vries:
“Ken ik niet.”

 

Last-minute prijs voor studenten is € 10,-.
Wanneer deze voorstelling niet is uitverkocht, kun je bij de kassa een last-minute kaartje kopen voor € 10,-. De last minute prijs gaat in vanaf 15.00 uur ’s middags op de dag van de voorstelling. Kaarten kopen kan alleen aan de kassa, op vertoon van je collegekaart en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bekijk de openingstijden van de kassa of lees meer over onze studentenkortingen.

Uitverkocht

Normaal € 22,50 / CJP € 21,00 / Pas 65+ € 21,00 / Student € 21,00 / Cursist € 20,50 / Bibliotheek € 20,50

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.