MaxTak

Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

zondag
15 nov

aanvang om 15:00

Lindenbergzaal

Jeugd

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

MaxTak brengt een opgeruimde kindervoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange helden, vol liedjes, livemuziek, spectaculaire achtervolgingen en rare geluiden.

Xantippe en haar broer IJsbrand verzamelen in hun geluidslaboratorium alle geluiden die er bestaan: hun smakkende broertje, een botsing van twee slakken, het bulderen van de wind bij windkracht tien en de op één na langste scheet ooit. Tot er op een dag een raadselachtige bewaker in hun lab opduikt met woeste verhalen over de echte wereld. Xantippe droomt weg over het leven buiten, IJsbrand is bezorgd over de veiligheid van hun zeldzame verzameling. Wat is er aan de hand met de bewaker? Waarom klinkt alles ineens zo vreemd? En waar is het best bewaarde geluid ter wereld gebleven?

“Uitbundige slapstick en een kolkende kakofonie. (…) Wat is de voorstelling leuk.” (Theaterkrant)

(lied)teksten: Sanne Schuhmacher | regie: Marije Gubbels | spel en zang: Luca Bryssinck, Remco Sietsema e.a. | muziek: Remco Sietsema

VR-installatie

Bij deze kindervoorstelling is de VR Experience KLANKVANGER  gemaakt. Een caleidoscopische trip in Virtual Reality. We gaan het veld in. Op pad door een fascinerende virtuele wereld om bijzondere geluiden te vangen. Je komt op plekken waar bijzondere geluiden te horen zijn en je kunt 360 graden om je heen kijken. Je vliegt langs windmolens, druppende kranen en zit in het midden van een knetterend vuur. De VR Experience vindt plaats in een open iglo in de foyer.

www.maxtak.nl

de Volkskrant:
“MaxTak laat zien dat jeugdtheater ook gewoon grappig en gek mag zijn.”

Het Parool:
“Ademloos kijken de kinderen naar het geharrewar tussen broer en zus in hun futuristische laboratorium.” (…) “Met deze voorstelling geeft Marije Gubbels een vrolijk-lawaaiig visitekaartje af dat nieuwsgierig maakt naar meer.”

Lees hieronder de maatregelen die we hebben genomen rondom voorstellingsbezoek en veelgestelde vragen m.b.t. het coronavirus. 

>>> Lindenberg theaterprotocol
>>> Veelgestelde vragen over onze coronamaatregele

Normaal € 13,00 / CJP € 11,50 / 65+ € 11,50 / Jeugd € 8,50 / Cursist € 11,00

Het nieuwe najaarsprogramma voor seizoen 2020/2021 (t/m december) staat online onder de knop 'Voorstellingen'! Maak je keuze uit de mooiste cabaret-, toneel-, stand-up- en kindervoorstellingen.