Mohammed Azaay

Jihad van Liefde

vrijdag
17 mrt

aanvang om 20:00

Lindenbergzaal

Toneel en muziektheater

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Aangrijpend verhaal over liefde, pijn en verzoening, naar het boek van Mohamed El Bachiri.

lees meer

Jihad van Liefde is een rauw en inspirerend muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Van Reybrouck. Hij tekent daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri, een metrobestuurder uit het Belgische Molenbeek die in 2016 zijn grote liefde en de moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct op de tragedie volgde.

Het indrukwekkende boek en zijn bewogen oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht. Acteur Mohammed Azaay kruipt in de huid van een gewone man die, getroffen door het noodlot, zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en verzoening, die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

script: Sarah Ringoet, naar het boek Een Jihad van Liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck | regie: Eran Ben Michaël | spel: Mohammed Azaay | muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest

www.jihadvanliefde.nl

Recensies

Trouw ★★★★★:
“Kippenvel trekt meteen van schouders naar hals. De acute ademloze stilte van de verteller doet je fysiek ervaren hoe verschrikkelijk plotseling, midden in het volle leven, onheil kan toeslaan. (…) In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft.”

De Volkskrant ★★★★:
“Schitterende mengeling van diep rouwbeklag, opflakkerende woede en intense loutering.”.

NRC Handelsblad ★★★★:
Een aangrijpend portret van rouw en liefde (…) Prachtig is de inbreng van drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest. (…) Haat en verdriet omzetten in een verhaal van liefde. (…) Dat verhaal is groots.”

Programma voor de Stad

Deze voorstelling is onderdeel van ons programmaonderdeel Programma voor de Stad, waarin we samen met de Stadsschouwburg en LUX extra voorstellingen programmeren die een plekje in de stad verdienen. Wil je meer Programma voor de Stad? Kijk dan op onze Programma voor de Stad-pagina.

Kortingen

Voor studenten geldt een last-minute prijs van € 10,- per kaartje. Met een biebpas van OBGZ krijg je € 2,50 korting op je kaartje. Lees meer over deze en andere kortingen.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 17,50 / CJP € 16,00 / 65+ € 16,00 / Student € 16,00 / Cursist € 15,50 / Voordeel met je biebpas € 15,00

Mohammed Azaay - Jihad van Liefde
Vanaf € 15,-
Tickets  kopen