Numaga | Te gast

Presentatie Jaarboek 2017

Omschrijving

‘Architectuur tussen traditioneel en modern, presentatie Jaarboek Numaga 2017

Het programma is gebaseerd op twee artikelen in het Numaga Jaarboek 2017 met als onderwerp architectuur in Nijmegen tijdens het Interbellum.

Joep van Gennip schrijft over een voorbeeld van traditionele baksteenarchitectuur: het Berchmanianum, het studiehuis van de jezuïeten aan de Houtlaan dat momenteel wordt gerenoveerd tot bestuursgebouw van de Radboud Universiteit.

De bijdrage van Marijke Roukens gaat over Auto-Palace, een in beton en glas uitgevoerd modernistisch benzinestation van de architecten  B.J. Meerman en Johan van der Pijll.

Van Gennip en Roukens houden beiden een inleiding over deze gebouwen.

Een spreker van buiten gaat in op de discussie tussen traditionele en moderne architectuur. Nijmegen blijft in Beeld vertoont bijpassende filmbeelden.

Het programma wordt afgesloten met de overhandiging van het eerste exemplaar van het Numaga Jaarboek 2017 aan architect Koos van Lith, redder en gebruiker van Auto-Palace

Na afloop van het programma kunnen de aanwezige leden hun exemplaar van het Jaarboek ophalen.

Let op: de kaartverkoop van deze lezing gaat niet via de kassa van de Lindenberg. Kaarten à €5 zijn op 18 november verkrijgbaar aan de zaal.

Een programma van historische vereniging Numaga.

* Deze voorstelling is te gast bij de Lindenberg en wordt vertoond op basis van zaalhuur.

Details

  • zaterdag 18 november
  • 10:00 uur
  • Lezing
  • Lindenbergzaal