Oddstream Book Club

Invisible Women

maandag
27 jan

aanvang om 20:00

Studio Oddstream

Lezing

« vorige

Over deze voorstelling

In de Oddstream Book Club lezen we boeken die een vernieuwend, radicaal, poëtisch of kritisch perspectief hebben op technologie.

Het volgende boek dat we gaan lezen gaat over hoe de wereld aan de hand van data wordt ingericht. Of eigenlijk: hoe die wereld wordt ingericht zónder data van de helft van de bevolking. Zo zijn telefoons niet ontworpen voor kleinere vrouwenhanden, krijgen vrouwen vaker medicijnen voorgeschreven die verkeerd zijn voor hun lichaam en hebben vrouwen 47% meer kans op ernstige auto-ongelukken omdat auto’s zijn ingesteld op mannenlichamen.

In Invisible Women – Exposing Data Bias in a World Designed for Men beschrijft Caroline Criado Perez het eerste overzicht van wereldwijde case study’s, onderzoeken en verhalen over de ‘genderdatakloof’. Deze kloof zorgt ervoor dat vrouwen consequent gediscrimineerd worden omdat het mannelijke perspectief de norm is.

Lees je liever mee in het Nederlands? Het boek is onlangs vertaald en heet Onzichtbare vrouwen.

We bespreken het boek op 27 januari vanaf 20.00 uur in Studio Oddstream. Lees je mee? Meld je dan aan via info@oddstream.nl. Het is gratis; je dient wel zelf het boek te lenen/kopen.

Oddstream kunst & technologie is onderdeel van de Lindenberg, huis voor de kunsten in Nijmegen.

Normaal € 0,00

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.