Oddstream X Wintertuin

Boekenclub

dinsdag
31 mei

aanvang om 19:30

Studio Oddstream

Lezing

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

In mei is er weer een Oddstream Boekenclub, in samenwerking met de Wintertuin. In een maandelijkse bijeenkomst bespreken we een boek over technologie. Iedere editie wordt afgetrapt door een schrijver van Wintertuin. Deze brengt het gesprek op gang met een korte voordracht rondom het boek of tekst dat centraal staat. Het mooie is dat je het boek niet gelezen hoeft te hebben om mee te praten. Sterker nog, misschien wil je na deze bijeenkomst het boek juist wel gaan lezen.

 

lees meer

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 31 mei van 19:30 - 21:00 uur. Het boek waar we in zullen duiken is Zeros and Ones van Sadie Plant. Dit boek betwist het geloof dat de mens ooit controle had over zijn eigen handelen, de planeet of zijn machines, en stelt dat onze controledrang stevig op de proef wordt gesteld door nieuwe inzichten van de wetenschap zoals de chaostheorie. Plant betoogt op een gepassioneerde manier dat  het oude onderscheid tussen man, vrouw, natuur en technologie radicaal moet worden omgegooid. Maar ja, hoe gaan we dat aanpakken?

Schrijver van de Wintertuin
Max Hermens (1991) schrijft proza. Zijn werk verscheen onder andere in Das Magazin en op rekto:verso, deFusie, Hard//hoofd, De Optimist en De Internet Gids. Hij droeg onder meer voor op het Valkhoffestival, festival De Oversteek en het Wintertuinfestival. Daarnaast geeft hij schrijfcursussen op de Radboud Universiteit, en les op ArtEZ. Zijn verhalen gaan over het platteland en de natuur, en over kinderen die op onbenullige avonturen gaan. Deze verhalen worden gebundeld in het chapbook Toch zonken ze niet, dat in 2019 bij Wintertuin Uitgeverij verscheen.

Normaal € 5,00

Oddstream X Wintertuin - Boekenclub
Vanaf € 5,-
Tickets  kopen
Het actuele cursus- en theateraanbod loopt tot de zomer.
Op 1 juni komen de voorstellingen en cursussen die vanaf september starten online.
Houd de website in de gaten.