Oddstream X Wintertuin

Boekenclub

dinsdag
28 jun

aanvang om 19:30

Studio Oddstream

Lezing

Tickets  kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Eind juni is er weer een Oddstream Boekenclub, in samenwerking met de Wintertuin. In een maandelijkse bijeenkomst bespreken we een boek over technologie. Iedere editie wordt afgetrapt door een schrijver van Wintertuin. Deze brengt het gesprek op gang met een korte voordracht rondom het boek of tekst dat centraal staat. Het mooie is dat je het boek niet gelezen hoeft te hebben om mee te praten. Sterker nog, misschien wil je na deze bijeenkomst het boek juist wel gaan lezen.

lees meer

De tweede bijeenkomst vindt plaats op 28 juni van 19.30 – 21.00 uur.  Het boek waar we in zullen duiken is A Rant About "Technology" van Ursula K. Le Guin. In deze korte tekst definieert Le Guin technologie niet als "draden en servers", maar als hoe de maatschappij reageert op de werkelijkheid. Met andere woorden, technologie is hoe een samenleving omgaat met de fysieke werkelijkheid: hoe wij mensen voedsel verkrijgen en bewaren en koken, hoe we ons kleden, wat onze energiebronnen zijn (dierlijk? menselijk? water? wind? elektriciteit? ander?) waarmee we bouwen en wat we bouwen, onze medicijnen - en ga zo maar door. Door de term op deze manier te definiëren, wordt technologie een concept dat ruimte biedt voor reflectie. Want als technologie een reactie is van de maatschappij, wat zegt de technologie dan over ons? Je kan de tekst hier vast lezen, tijdens de leesgroep gaan we er over in gesprek: www.ursulakleguinarchive.com/Note-Technology.html.

Schrijver van de Wintertuin: Puck Füsers

Puck Füsers schrijft poëzie en af en toe proza. Meestal schrijft ze over mensen, en soms over memes. Ze studeert Liberal Arts & Sciences in Maastricht, waarbij ze zich bezig houdt met cultuurwetenschappen, literatuur en digitale media. Puck’s werk verscheen bij Notulen van het Onzichtbare en in de top 100-bundeling van De Gedichtenwedstrijd. Verder stond ze op het podium bij o.a. Frontaal, Borderlines, en op het Wintertuinfestival. In 2021 won ze Write Now! met een gedichtenreeks over opgroeien in het digitale tijdperk. Puck zit in een talentontwikkeltraject van Wintertuin.

Normaal € 5,00

Oddstream X Wintertuin - Boekenclub
Vanaf € 5,-
Tickets  kopen