Pieter Jouke

Gloeiende Plaat

vrijdag
10 jan

aanvang om 20:30

Steigerzaal

Cabaret

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Maffe verhalen vol onverwachte wendingen.

In zijn voorstelling Gloeiende Plaat neemt taalkunstenaar Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij bevond zich eventjes in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Maar voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die wereld eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen en deze door jou te laten beantwoorden. Het is verbazingwekkend wat - en vooral: hoeveel - er wel niet omgaat in het hoofd van deze hemelbestormer. Want wat Pieter ook doet, of dit nou het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga of het schrijven van boeken/columns/voorstellingen is, altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen en overpeinzingen in dat overkokende brein. En dit keer zijn ze niet meer tegen te houden, ze knallen er allemaal uit tijdens deze voorstelling. Alsof er nóg een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd, allemaal even talig, interactief, keihard en goudeerlijk.  

regie: Annelies Herfst | tekst en spel: Pieter Jouke

Het Parool:
“Een wat traditioneler cabaretprogramma dan hij voorheen maakte, maar de woordspelingen en maffe gedachtes zijn zeker niet verdwenen.”

Theaterkrant:
“Zijn verhalen (…) zitten nog steeds vol onverwachte, zeer geestige wendingen.”

Cabaret.nl:
“Jouke verstaat de kunst om met taal het publiek op het verkeerde been te zetten.”

 

Last-minute prijs voor studenten is € 10,-.
Wanneer deze voorstelling niet is uitverkocht, kun je bij de kassa een last-minute kaartje kopen voor € 10,-. De last minute prijs gaat in vanaf 15.00 uur ’s middags op de dag van de voorstelling. Kaarten kopen kan alleen aan de kassa, op vertoon van je collegekaart en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bekijk de openingstijden van de kassa of lees meer over onze studentenkortingen.

Normaal € 17,00 / CJP € 15,50 / Pas 65+ € 15,50 / Student € 15,50 / Cursist € 15,00

Blijf op de hoogte!

Lees maandelijks over de leukste activiteiten bij de Lindenberg in onze nieuwsbrief.