Sadettin K/Ferhat Kaplan

Kind van het Licht

vrijdag
08 dec

aanvang om 22:00

Lindenbergzaal

Theater

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

Net zoals Sadettin Kırmızıyüz is ook Ferhat Kaplan in zijn werk altijd op zoek naar manieren om de maatschappij inclusiever te maken voor de volgende generatie. Hij maakt moeilijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar. Ferhat presenteert in samenwerking met SADETTIN K zijn nieuwe voorstelling Kind van het Licht.

Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Soms zorgt het dat hij ergens meteen welkom is, soms worden mensen ineens onvriendelijk als ze het horen. Maar wat is eigenlijk een Aleviet? En wat betekent het om er een te zijn? Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels. Naar de mystieke stroming uit Turkije waar natuur, muziek, dans en kunst de kern van het geloof zijn. Naar een bevolkingsgroep die al eeuwen wordt vervolgd en gewantrouwd, en naar de ouderen in kleine dorpen die de geheimen van het volk waar Ferhat deel van uitmaakt bewaren. Een reis door de geschiedenis, die hopelijk een antwoord geeft op de vraag waar we nu staan.

Waarschuwing: In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen.

LET OP: de kaartverkoop loopt extern. 
Voor deze voorstelling zijn naast de pass-partout ook losse tickets verkrijgbaar. 

* Deze productie valt onder de gastprogrammering van de Lindenberg.

Storytelling Festival Nijmegen

Deze voorstelling is onderdeel van het Storytelling Festival Nijmegen dat plaatsvindt van 7 tot en met 9 december 2023 in samenwerking met Cultuurhuis De Lindenberg, Storytelling Centre Amsterdam en Gemeente Nijmegen.

Klik hier voor meer informatie.

Assistentie bij je bezoek 

Heb jij behoefte aan assistentie? Bijvoorbeeld omdat je een fysieke uitdaging hebt, in de zaal graag dicht bij de deur wil zitten of graag naar de zaal begeleid wordt? Stuur dan een mailtje met je hulpvraag naar c.geurts@delindenberg.comMeer informatie over toegankelijkheid.

Normaal € 15,00 / CJP € 10,00 / Student € 10,00

Sadettin K/Ferhat Kaplan - Kind van het Licht
Vanaf € 10,-
Tickets kopen