SPIJKERS

SPIJKERS II

vrijdag
01 nov

aanvang om 20:30

Steigerzaal

Cabaret

Tickets kopen
« vorige

Over deze voorstelling

De beste cabaretvoorstelling van 2018 in de categorie kleinkunst.

SPIJKERS II won in 2018 de Poelifinario, de prijs voor de beste cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst. Volgens de jury steekt het programma “met kop en schouders boven de andere kleinkunstprogramma’s uit”. Ook in de pers werd de mix van poëtische liedteksten en fantastische muziek – jazz, balkan, pop, rock en fado – luid bejubeld. Met zijn muzikale avontuur laat Joost Spijkers zien dat hij nog meer in zijn mars heeft dan hij al laat zien met de Ashton Brothers. Hij verpakt zijn verhaal in prachtige liederen, die hij brengt met een aantal geweldige muzikanten. Het resultaat is rauw, puur en vol passie. “Enerverend en bij vlagen bloedmooi. U moet het gaan beleven.” (Theaterkrant *****)

regie: Titus Tiel Groenestege | tekst: Peer Wittenbols en Joost Spijkers | muziek: Arend Niks en Joost Spijkers | met: Joost Spijkers, Arend Niks, Mick Paauwe, Stan Mitrovic en Andreas Suntrop | choreografie: Iva Lesic | lichtontwerp: Wouter Moscou | geluidsontwerp: Joep van der Velden

Jury Poelifinario 2018:
“Deze voorstelling raakt recht in het hart. (…) Prachtig gespeeld, meeslepend ‘verteld’ en mede door de geweldige muzikanten en uitstekende regie tot in de kleinste puntjes verzorgd.”

de Volkskrant ****:
“Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling uniek.”

Trouw ****:
SPIJKERS II is zoals een goed theaterconcert moet zijn: een losse aaneenschakeling van prachtige liedjes gebracht door een theatrale, pure zanger. Naast hem staat een geweldige band die hem op alle fronten ondersteunt.”

Theaterkrant *****:
“Alle nummers van Spijkers en Wittenbols vertellen een verhaal. Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. (…) Enerverend en bij vlagen bloedmooi.”

 

Last-minute prijs voor studenten is € 10,-.
Wanneer deze voorstelling niet is uitverkocht, kun je bij de kassa een last-minute kaartje kopen voor € 10,-. De last minute prijs gaat in vanaf 15.00 uur ’s middags op de dag van de voorstelling. Kaarten kopen kan alleen aan de kassa, op vertoon van je collegekaart en er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bekijk de openingstijden van de kassa of lees meer over onze studentenkortingen.

Normaal € 17,50 / CJP € 16,00 / Pas 65+ € 16,00 / Student € 16,00 / Cursist € 15,50