Steef de Jong

ORFEO, een drama van karton

Omschrijving

Orfeo-operette van nu, in kartonnen pop-up decors.

Steef de Jong (1983) heeft een missie: het genre operette opnieuw uitvinden. In zijn voorstelling ‘ORFEO, een drama van karton’ gaat hij daarom terug naar de oorsprong: ‘L’Orfeo’ van Monteverdi uit 1607. Het werk wordt beschouwd als de eerste opera en de bewerking ‘Orphee aux enfers’ van Jacques Offenbach uit 1858 als de geboorte van de operette. In de mythe zingt Orpheus zo mooi dat de heersers van de onderwereld besluiten hem zijn overleden vrouw Eurydice terug te geven. De enige voorwaarde: hij mag niet omkijken als zij hem volgt uit de onderwereld. Bijna boven kijkt Orpheus toch om en verliest daarmee zijn geliefde voorgoed.

Steef de Jong (1983) is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Drama staat in het werk van De Jong altijd in schril contrast met de lichtheid van zijn handgemaakte kartonnen pop-updecors, de humor en de verbeelding. Bijgestaan door een muzikant maakt hij een geheel eigen versie van de mythe, een Orfeo-operette van nu.

Groots en Meeslepend maakt voorstellingen die met minimale middelen een grootse operateske wereld oproepen. Achter de schijnbaar lichtvoetige speelstijl en vormgeving gaat een diepere wereld schuil die wil verwonderen en ontroeren.

concept en spel: Steef de Jong / regie: Ina Veen / muzikant: n.n.b. / licht: René Rood

Last minute prijs voor studenten is € 10,-.
Wanneer deze voorstelling niet is uitverkocht, dan kun je bij de kassa een last minute kaartje kopen voor € 10,-. De last minute prijs gaat in vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten kopen kan alleen aan de kassa, op vertoon van je collegekaart. Lees meer over onze studentenkortingen.

Details

Terug naar overzicht

Prijzen

CJP
€ 16,00
Normaal
€ 17,50
Student
€ 16,00
Cursist
€ 15,50
Ticket & Dagschotel
€ 31,00
Pas 65+
€ 16,00
In mijn agenda plaatsen
Google agenda | ICalendar